Munich Re: Στα 120 δισ. δολάρια οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν το 2021 για φυσικές καταστροφές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Munich Re: Στα 120 δισ. δολάρια οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν το 2021 για φυσικές καταστροφές
Στα 120 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν οι ασφαλιστικές ζημιές από φυσικές καταστροφές στο σύνολο του 2021, σύμφωνα με την γερμανική ασφαλιστική εταιρεία, Munich Re.

Στα 120 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν οι ασφαλιστικές ζημιές από φυσικές καταστροφές στο σύνολο του 2021, σύμφωνα με την γερμανική ασφαλιστική εταιρεία, Munich Re, γεγονός που συνιστά το δεύτερο πιο κοστοβόρο έτος στην ιστορία του κλάδου, πίσω μόνο από το 2017, όταν συνολικά είχαν καταβληθεί 146 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, το 2021, χαρακτηρίστηκε από καταστροφικούς τυφώνες και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με την Munich Re να προειδοποιεί ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι πλέον πιο πιθανές καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να εντείνεται.

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο, η ελβετική Swiss Re είχε γνωστοποιήσει ο δικός της αντίστοιχος απολογισμός ανερχόταν στα 105 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την Munich Re, το μεγαλύτερο ποσοστό των αποζημιώσεων προκλήθηκε εξαιτίας των δεκάδων ανεμοστρόβιλων που έπληξαν τις ΗΠΑ τους προηγούμενους μήνες αλλά και από το κύμα παγετού που έπληξαν την Πολιτεία του Τέξας νωρίτερα το 2021.

Οι συνολικές ζημιές -συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν καλύπτονται από ασφάλεια- διαμορφώθηκαν στα 280 δισ. δολάρια, που αποτελεί το τέταρτο υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί, ενώ περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από φυσικές καταστροφές, αριθμός που συμβαδίζει με τα στοιχεία των προηγούμενων χρόνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider