Διεθνής εταιρεία θωρακισμένων οχημάτων επενδύει στην αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνής εταιρεία θωρακισμένων οχημάτων επενδύει στην αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας
Το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ μεταδίδει ότι διεθνής εταιρεία κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων ξεκίνησε άμεσες επενδύσεις στη βουλγαρική αμυντική βιομηχανία.

Το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ μεταδίδει ότι διεθνής εταιρεία κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων ξεκίνησε άμεσες επενδύσεις στη βουλγαρική αμυντική βιομηχανία. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του βουλγαρικού πρακτορείου, η International Armored Group (IAG) επενδύει σε μια εγκατάσταση όπου θα διεξάγονται οι υποχρεωτικές δοκιμές για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται ακόμη, η IAG σημείωσε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως υπεργολάβος της βουλγαρικής Samel-90, η οποία υπέγραψε σύμβαση το 2020 για την προμήθεια θωρακισμένων οχημάτων για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Τα πρώτα 45 οχήματα βρίσκονται ήδη στη Βουλγαρία αφού η IAG κατάφερε να τα κατασκευάσει εντός του χρονοδιαγράμματος, παρά την κρίση της Covid-19, προστίθεται.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του BTA, το 2021 η Βουλγαρία εντάχθηκε στις χώρες όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν δοκιμές πιστοποίησης και συμμόρφωσης των θωρακισμένων οχημάτων με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Αυτό κατέστη δυνατό αφού η IAG εξουσιοδοτήθηκε από το διεθνές εργαστήριο TNO της Ολλαδνίας να συμμετάσχει σε τέτοιες δοκιμές.

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της IAG Αντόν Στέφοβ, Βούλγαρος που για πολλά χρόνια εργάστηκε στον Καναδά, επέλεξε το Κέντρο Τεχνικών Δοκιμών Πυροβολικού του Ζμέγιοβο ως τοποθεσία για τις δοκιμές, στις οποίες περιλαμβάνονται και εκρήξεις. Ορισμένα θωρακισμένα οχήματα έχουν ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς και πιστοποιηθεί εκεί, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του BTA. Η απόφαση του Στέφοβ να επενδύσει σε ένα πεδίο δοκιμών του υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας εντάσσεται στο όραμά του για άμεσες επενδύσεις στην πατρίδα του, πρόσθεσε η IAG.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider