«Evergrande, δώσε πίσω τα χρήματά μας» -Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της κινεζικής εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Evergrande, δώσε πίσω τα χρήματά μας» -Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της κινεζικής εταιρείας
Οι επενδυτές χρηματοοικονομικών προϊόντων που εξέδωσε η Evergande Group πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της.

Οι επενδυτές χρηματοοικονομικών προϊόντων που παρείχε η κινεζική Evergande Group πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της δοκιμαζόμενης εταιρείας στην Guangzhou την Τρίτη, με πολλούς να ανησυχούν ότι τα χρήματά τους θα θυσιαστούν για να διατηρηθεί ζωντανή η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.

Ένα πλήθος περίπου 100 ατόμων άρχισε να φωνάζει «Evergrande, δώσε πίσω τα χρήματά μας!», αναπαράγοντας ένα σύνθημα που χρησιμοποίησαν οι δυσαρεστημένοι επενδυτές και προμηθευτές το περασμένο φθινόπωρο, όταν κατέστη εμφανής η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Αλλαγή σχεδίων

Την Παρασκευή η Evergrande ανακοίνωσε σχέδιο αποπληρωμής των επενδυτών των προϊόντων διαχείρισης πλούτου, λέγοντας ότι ο καθένας θα λαμβάνει χρεολύσιο 8000 γουάν σε μηνιαία βάση για τρεις μήνες, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο, ανεξάρτητα από το πότε ωριμάζει η επένδυσή τους.

Προηγουμένως, η πάλαι ποτέ πιο εύρωστη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας που τώρα παραπαίει έχοντας συσσωρεύσει χρέος άνω των 300 δισ. δολάριων, είχε συμφωνήσει να αποπληρώνει το 10% πριν το τέλος του μήνα όταν θα ωρίμαζε το προϊόν, χωρίς να διευκρινίσει ποσό.

Η αλλαγή πυροδότησε φόβους μεταξύ των επενδυτών ότι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

«Νομίζω ότι είναι μάταιο και φοβάμαι, αλλά εάν δεν παλέψουμε για τα δικαιώματά μας, τότε θα είναι χειρότερα», δήλωσε μια συνταξιούχος που βρισκόταν μεταξύ αυτών που διαμαρτύρονταν έξω από τα γραφεία της Evergrande. Η κ. Du είχε επενδύσει 1 εκατομμύριο γουάν σε προϊόντα διαχείρισης πλούτου της Evergrande.

«Η οικονομία δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, όλοι αυτοί είναι απλοί άνθρωποι που χρειάζονται τα χρήματα για τα παιδιά τους ή για να στηρίξουν τους γονείς τους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Οι πωλήσεις ακινήτων το 2021 έπεσαν 39% - Η μετοχή της κέρδισε στην επανέναρξη διαπραγμάτευσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider