Επιχειρήσεις | Τράπεζες
28-12-2021 | 18:06

Alpha Bank: Συμφωνία με τη Hoist Finance AB για το Project «Orbit»

Newsroom
Μοιράσου το
Alpha Bank: Συμφωνία με τη Hoist Finance AB για το Project «Orbit»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δεσμευτική συμφωνία με την Hoist Finance AB αναφορικά με το Project Orbit σύναψε η Alpha Bank.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας:

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της, Alpha Bank Α.Ε., σύναψε δεσμευτική συμφωνία με την Hoist Finance AB (publ)
αναφορικά με το Project Orbit για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής Τραπεζικής (το “Χαρτοφυλάκιο”) συνολικού οφειλόμενου υπολοίπου ύψους Ευρώ 2,1 δισ. και συνολικής λογιστικής αξίας ύψους Ευρώ 1,3 δισ. με ημερομηνία αναφοράς την 31.12.2020 (η “Συναλλαγή”). Το τίμημα της Συναλλαγής έχει συμφωνηθεί στα 108 εκατ. ευρώ ή 7,4% περίπου του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου 2022.

Η υπογραφή του Project Orbit αποτελεί το τρίτο σημαντικό ορόσημο σύμφωνα με το σχέδιο της Τράπεζας για την μείωση των ΜΕΑ μέσα στο 2021, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων Galaxy και Cosmos. Η Συναλλαγή συμβάλλει στην εξυγίανση του ισολογισμού της Alpha Bank, μειώνοντας περαιτέρω τον Δείκτη ΜΕΑ κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες και ενισχύοντας τη συνολική μη οργανική μείωση του εν λόγω δείκτη που επιτεύχθηκε κατά το τελευταίο έτος σε περίπου 26 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.