Το Latsco Family Office της Μ. Λάτση επενδύει στο Ταμείο Φαιστός

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Latsco Family Office της Μ. Λάτση επενδύει στο Ταμείο Φαιστός
5g
Ξεπερνά τα 96 εκατ. ευρώ η προίκα του Ταμείου Φαιστός.

Ένας νέος, ελληνικών συμφερόντων επενδυτής, έρχεται να προστεθεί στον πρώτο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της 5G Ventures, η οποία και διαχειρίζεται το Ταμείο. Ο λόγος για το Latsco Family Office, το Family Office συμφερόντων της κας Μ. Λάτση που αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό το καινοτόμο επενδυτικό εργαλείο της χώρας.

Ο νέος επενδυτής ο οποίος ανακοινώθηκε με διαφορά λίγων εβδομάδων από τον πρώτο, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το Ταμείο Φαιστός έχει μπει στο ραντάρ εγχώριων και διεθνών επενδυτών και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Σημειωτέον ότι το Ταμείο, το οποίο έχει συσταθεί εδώ κι έναν περίπου χρόνο, ολοκλήρωσε και δημοσίευσε το καλοκαίρι τον επενδυτικό του κανονισμό και προ εβδομάδων ανακοίνωσε ότι τον πρώτο ιδιώτη επενδυτή του, τον Όμιλο ΟΤΕ και τη Deutsche Telecom, που θα επενδύσουν σε αυτό 3 εκατ. ευρώ.

«Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή ενός ισχυρού επενδυτή όπως είναι το Latsco Family Office στο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός», δήλωσε σχετικά ο CEO της 5G Ventures κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης και πρόσθεσε πως «η προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών αντανακλά την πίστη στη δυναμική της αγοράς νέων ψηφιακών υπηρεσιών μέσω δικτύων 5G, αλλά και την εμπιστοσύνη στην καινοτόμα εθνική πρωτοβουλία του Φαιστός. Η διαχειρίστρια εταιρεία 5G Ventures εκτελεί απαρέγκλιτα, με ταχύτητα και προσήλωση τη στρατηγική που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το Ταμείο».

«Η επένδυση στο Phaistos Investment Fund αποτελεί μια ακόμα, σαφή, ένδειξη εμπιστοσύνης του Family Office, συμφερόντων της κας Μαριάννας Λάτση, στις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα σε τομείς τεχνολογικής αιχμής όπως είναι τα δίκτυα 5G» επεσήμανε από πλευράς του ο Chief Investment Officer του Latsco Family Office στην Ελλάδα κ. Νίκος Βουτυχτής. «Ταυτόχρονα, αποτελεί επιβεβαίωση των ουσιαστικών συνεργιών που μπορούν να αναπτυχθούν όταν συμπράττουν δημιουργικά ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια. Είμαστε πολύ ευτυχείς που αποτελούμε τον πρώτο, ελληνικών συμφερόντων, επενδυτή στο Phaistos Investment Fund ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και σε άλλα επενδυτικά κεφάλαια να εμπιστευτούν το συγκεκριμένο εγχείρημα και τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που το συγκροτούν», πρόσθεσε.

Σημειωτέον ότι το Φαιστός, το οποίο διαχειρίζεται η Συμμετοχές 5G (5G Ventures) είναι ένα επενδυτικό ταμείο που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη κι υποστήριξη του οικοσυστήματος του 5G στην Ελλάδα και πρόκειται να επενδύσει σε καινοτόμες επιχειρήσεις που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της πέμπτης γενιάς δικτύων.

Η προίκα του Ταμείου ξεπερνά ήδη τα 96 εκατ. ευρώ, 93 εκατ. που αποκόμισε από την δημοπρασία εκχώρησης φάσματος για το 5G, 3 εκατ. από την επένδυση της Deutche Telecom και του OTE και το ποσό που θα επενδύσει το Latsco Family Office, το οποίο δεν έγινε γνωστό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα βλέμματα διεθνών επενδυτών προσελκύει το Φαιστός

Το Ταμείο Φαιστός αποκτά πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες του ΕΣΚ

Προχωρά η σχηματοποίηση του Ταμείου Φαιστός - Νέα συνεργασία της Συμμετοχές 5G με την Nokia Hellas

gazzetta
gazzetta reader insider insider