Σκωτία: Το golf resort του Τραμπ αξίωσε κυβερνητική ενίσχυση ύψους 3 εκατ. στερλίνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκωτία: Το golf resort του Τραμπ αξίωσε κυβερνητική ενίσχυση ύψους 3 εκατ. στερλίνων
Το golf resort του Τραμπ αξίωσε κυβερνητική ενίσχυση ύψους 3 εκατ. στερλίνων.

Οι περιορισμοί και τα μέτρα κατά της διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού προκάλεσαν μειώμενα έσοδα και απώλειες σε πλήθος επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Μία από αυτές φαίνεται πως ήταν και το golf resort του Ντόναλντ Τραμπ στις πόλεις Ayrshire και Aberdeenshire, στη Σκωτία, το οποίο αξίωσε πάνω από 3 εκατ. στερλίνες από την κυβέρνηση σε κρατικές ενισχύσεις, σύμφωνα με το BBC.

Συγκεκριμένα, το resort Trump Turnberry κατέγραψε μείωση εσόδων σχεδόν στο μισό και απώλειες πάνω από 3 εκατ. στερλίνες το 2020. Αντίστοιχες ήταν και οι απώλειες για το άλλο resort και γήπεδο γκολφ του πρώην αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ, ύψους 1,3 εκατ. στερλίνων για το ίδιο διάστημα.

Όπως αναφέρεται, παρότι τα γήπεδα γκολφ παρέμειναν ανοιχτά για το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ήταν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις βοήθησε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και οι πλειοψηφία των εργαζομένων επέστρεψαν μετά το πέρας των περιορισμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τραμπ αιτείται στο Ανώτατο Δικαστήριο να μην ανοίξουν τα αρχεία του Λ. Οίκου για την εισβολή στο Καπιτώλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider