Επιχειρήσεις | Διεθνή
21-12-2021 | 09:52

Γιατί η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή ιατρικών γαντιών στον κόσμο «βουλιάζει»

Newsroom
Μοιράσου το
Γιατί η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή ιατρικών γαντιών στον κόσμο «βουλιάζει»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πολλά από τα κέρδη που κατέγραψε εν μέσω πανδημίας «έσβησε» η Top Glove, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιατρικών γαντιών στον κόσμο, καθώς οι αναλυτές γίνονται πιο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Top Glove στο Χρηματιστήριο της Μαλαισίας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 60% φέτος για να κλείσουν στα 2,20 ρινγκιτ Μαλαισίας (περίπου 0,52 δολάρια) τη Δευτέρα.

Επιπλέον αυτό συνεπάγεται μια βουτιά σχεδόν 77% από το υψηλό που πέτυχε η μετοχή στις 19 Οκτωβρίου πέρυσι και είναι περίπου 0,70 ρινγκιτ υψηλότερη από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης το 2019 — πριν εξαπλωθεί ο κορονοϊός παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το CNBC, αρκετοί αναλυτές έχουν υποβαθμίσει τη μετοχή, με τα δεδομένα από την Refinitiv να δείχνουν ότι 11 στους 23 αναλυτές έθεσαν σύσταση «sell» (πώληση) έως και «strong sell»  (ισχυρή πώληση) για την Top Glove - με έξι επιπλέον τέτοιες συστάσεις αξιολογήσεις συγκριτικά με έναν μήνα.

Ένας αναλυτής που υποβάθμισε την Top Glove από «hold» σε «sell» είναι ο Ng Chi Hoong, αναλυτής από την Affin Hwang Investment Bank με έδρα τη Μαλαισία. Η Ng είπε σε έκθεση την περασμένη εβδομάδα ότι τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας ήταν «σχετικά αδύναμα», ενώ η επερχόμενη εισαγωγή της στο Χονγκ Κονγκ θα επιβάρυνε την τιμή της μετοχής.

Η Top Glove νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 185,7 εκατ. ρινγκιτ Μαλαισίας για το τρίμηνο που έληξε τον Νοέμβριο, ήτοι πτώση 92% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020. Η εταιρεία είπε ότι ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού και της προσφοράς, ενώ οι μέσες τιμές πώλησης έχουν μειωθεί από τα υψηλότερα επίπεδα του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.