Η Barclays σχεδιάζει να αυξήσει τα μπόνους του επενδυτικού κλάδου της τράπεζας κατά περισσότερο από 25%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Barclays σχεδιάζει να αυξήσει τα μπόνους του επενδυτικού κλάδου της τράπεζας κατά περισσότερο από 25%
Πέρσι η τράπεζα κατέβαλε σε ολόκληρη την εταιρεία συνολικά μπόνους 1,6 δισ. λιρών (2,1 δισ. δολάρια).

Η Barclays σχεδιάζει να αυξήσει κατά 25% τα μπόνους στους τομείς της εταιρικής διαχείρισης και της επενδυτικής τραπεζικής ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων ρεκόρ και στην προσπάθεια να προσελκύσει ταλαντούχα στελέχη, ανέφερε άτομο με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση αποτελεί μια σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2020, όταν τα μπόνους που δόθηκαν ήταν αυξημένα κατά 10%. Πάντως σύμφωνα με το ίδιο άτομο, ο αριθμός είναι υπό συζήτηση και ακόμα δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση. Το τραπεζικό ίδρυμα αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη είδαν φέτος τα κέρδη του τομέα της επενδυτικής τραπεζικής να σημειώνουν άνοδο καθώς οι συναλλαγές έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να εκπέμπουν σημάδια ότι θα υπάρξει αύξηση στα μπόνους.

Η Deutsche Bank, το ευρωπαϊκό τραπεζικό ίδρυμα με αξιόλογη δραστηριότητα στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής μπόνους έως και 20%. Πάντως και εδώ δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg οι Goldman Sachs Group και JPMorgan Chase πιθανώς να φανούν πιο γενναιόδωρες, καθώς εξετάζουν την παροχή μπόνους 50% και 40% αντίστοιχα στον επενδυτικό τομέα τους. Αντίθετα τα στελέχη του τομέα των ομολόγων πιθανώς να δουν στασιμότητα στα μπόνους τους, καθώς ο αγορά εξομαλύνεται μετά από μια επικερδή περσινή χρονιά.

Η Barclays δεν έχει αναλύσει το ύψος των φετινών μπόνους στις λογιστικές καταστάσεις της. Το 2020 κατέβαλε σε ολόκληρη την εταιρεία συνολικά μπόνους 1,6 δισ. λιρών (2,1 δισ. δολάρια), ποσό που σε γενικές γραμμές ήταν ίδιο με αυτό που καταβλήθηκε το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider