Γερμανία: Διαπραγματεύσεις VW- Bosch για συνεργασία στον τομέα λογισμικού οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Διαπραγματεύσεις VW- Bosch για συνεργασία στον τομέα λογισμικού οχημάτων
Η VW σκοπεύει να επενδύσει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ, αν τελικά η συμφωνία ολοκληρωθεί.

H Cariad, η θυγατρική της Volkswagen που κατασκευάζει λογισμικό και η Bosch που παρέχει εξαρτήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι κοντά σε συμφωνία για συνεργασία στον τομέα της δημιουργίας λογισμικού για αυτοκίνητα, αναφέρει το Reuters που επικαλείται δημοσίευμα της Handelsblatt.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η VW σκοπεύει να επενδύσει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ, αν τελικά η συμφωνία ολοκληρωθεί.

Η Volkswagen έχει επενδύσει όλες τις προσπάθειες της στο τομέα της δημιουργίας λογισμικού για οχήματα στην Cariad, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Tesla και την Alphabet, σε έναν τομέα όμως που δεν έχει την εμπειρία των αμερικανικών εταιρειών.

Πάντως η Cariad βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της VW στην προσπάθεια μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα ο Herbert Diess, ο CEO της εταιρείας θεωρεί το λογισμικό ως το μελλοντικό βασικό πεδίο μάχης στην αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο που περιλαμβάνει από λειτουργικά συστήματα έως την ενεργοποίηση της αυτόνομης οδήγησης ή υπηρεσίες λογισμικού που μπορούν να εγκατασταθούν μέσω δικτύων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Η Tesla καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού στην αγορά των EV», παραδέχεται ο CEO της Volkswagen

gazzetta
gazzetta reader insider insider