«Μαζικές» παραιτήσεις μελών Δ.Σ. μετά το πρόστιμο 391 εκατ. δολαρίων στην Kangmei

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαζικές» παραιτήσεις μελών Δ.Σ. μετά το πρόστιμο 391 εκατ. δολαρίων στην Kangmei
Το κύμα «μαζικών» παραιτήσεων δείχνει πως τα νέα δεδομένα ίσως το αλλάξουν αυτό με τα διευθυντικά στελέχη να εγκαταλείπουν «πολυπόθητες» ανώτερες θέσεις που πληρώνουν εξαιρετικά καλά.

Το «βαρύ» πρόστιμο αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκε σε πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Kangmei Pharmaceutical έχει «φοβίσει» τα ανεξάρτητα μέλη των Δ.Σ. εισηγμένων εταιρειών που ανησυχούν πως... σύντομα θα έρθει η σειρά τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μέλη Δ.Σ. από τουλάχιστον 20 εταιρειών που είναι εισηγμένες στις αγορές της Shanghai και της Shenzhen έχουν δηλώσει τις παραιτήσεις τους μετά την απόφαση του κινεζικού δικαστηρίου της Guangzhou πως ορισμένοι επικεφαλής της Kangmei - μαζί με εξωτερικούς λογιστές - ευθύνονται για τα «πειραγμένα» οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Μάλιστα, κλήθηκαν να αποζημιώσουν τους επενδυτές για «απώλειες» ύψους 391 εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρεται είναι σπάνιο για ένα μέλος Δ.Σ. να αποζημιώσει από την προσωπική του περιουσία «πληγμένους» επενδυτές στην Κίνα. Όμως το κύμα «μαζικών» παραιτήσεων δείχνει πως τα νέα δεδομένα ίσως το αλλάξουν αυτό με τα μέλη των Δ.Σ. να εγκαταλείπουν τις «πολυπόθητες» ανώτερες θέσεις που πληρώνουν εξαιρετικά καλά.

Οι 20 πρόσφατες παραιτήσεις έγιναν για «προσωπικούς λόγους» όπως αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι παραιτήσεις άφησαν τις εταιρείες με σοβαρές ελλείψεις, καθώς δεν καλύπτουν την υποχρέωση το 1/3 των διοικητικών στελεχών να είναι «ανεξάρτητα μέλη Δ.Σ.».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα επέβαλε νέα πρόστιμα σε Alibaba, Tencent και Baidu

gazzetta
gazzetta reader insider insider