LG: Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Apple εκτόξευσε την μετοχή της εταιρείας κατά 7%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LG: Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Apple εκτόξευσε την μετοχή της εταιρείας κατά 7%
Ράλι 7% για τη μετοχή της εταιρείας που αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από την κυκλοφορία του πρώτου αυτόνομου οχήματος της Apple.

Σημαντικά κέρδη σημειώνει την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Σεούλ η μετοχή της LG Electronics Inc., στον απόηχο της ανακοίνωσης της Apple πως επιταχύνει τον σχεδιασμό της για την κυκλοφορία του πρώτου της αυτόνομου οχήματος μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικότερα, η μετοχή της νοτιοκορεατικής εταιρείας καταγράφει «άλμα» της τάξης του 6,9%, ενώ νωρίτερα στην συνεδρίαση έφτασε να κερδίζει μέχρι και 12%, οδηγώντας τα κέρδη του δείκτη KOSPI.

Οι μετοχές της LG ενισχύονται καθώς η νοτιοκορεατική εταιρεία αποτελεί έναν από τους κυριότερους προμηθευτές της Apple σε εξαρτήματα και ανταλλακτικά, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως η παραγωγή του πρώτου αυτόνομου οχήματος από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό, θα δώσει ώθηση και στην κερδοφορία της LG.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε πως η Apple επιταχύνει τις διαδικασίες για την παραγωγή του δικού της αυτόνομου αυτοκινήτου, με τον νέο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, Κέβιν Λιντς, να θέλει την εταιρεία να παράγει το πρώτο της αυτόνομο όχημα μέχρι το 2025.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος μέχρι το 2025, η Apple θα εξετάσει την παραγωγή ενός οχήματος με λιγότερη τεχνολογία, θέλοντας να έχει «ρίξει» στην αγορά ένα όχημα μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Apple θέλει να παράξει το πρώτο αυτόνομο όχημα της μέχρι το 2025

Apple: Ο Τιμ Κουκ παραδέχτηκε ότι έχει επενδύσει σε bitcoin και ethereum

Συμφωνία Stellantis και LG για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider