Θεσσαλονίκη: Πρόταση δημιουργίας πλατφόρμας επιχειρηματικής συνεργασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Πρόταση δημιουργίας πλατφόρμας επιχειρηματικής συνεργασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Tο ΒΕΘ σημειώνει ότι μέσω της προτεινόμενης πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν θα μπορούν -μεταξύ άλλων- να δημοσιοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασίες.

Να δημιουργηθεί μια εθνική πλατφόρμα επιχειρηματικής συνεργασίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία στρατηγικών συνεργασιών ή και συγχωνεύσεων μεταξύ τους, προτείνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, το ΒΕΘ σημειώνει ότι μέσω της προτεινόμενης πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν θα μπορούν -μεταξύ άλλων- να δημοσιοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασίες.

Με την εγγραφή τους στην πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες τους, να αναζητήσουν ομοειδείς ή παρεμφερείς επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να συνεργαστούν ακόμη και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και να αναζητήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και είναι σημαντικές προκειμένου να προχωρήσουν σε συνέργειες.

Κατά το ΒΕΘ, το ψηφιακό οικοσύστημα που προτείνει να δημιουργηθεί -«business intelligence» όπως το χαρακτηρίζει- θα μπορούσε να συμπεριλάβει πολλές υπηρεσίες, όπως πληροφόρηση για δυνατότητες χρηματοδότησης από τα προγράμματα της ΕΕ, καθώς και τον τραπεζικό κλάδο, όπου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων θα είχε τη διάθεση να στηρίξει επενδυτικά σχέδια συνενώσεων.

Μέσα από την προτεινόμενη πλατφόρμα επιχειρηματικής συνεργασίας, «οι προσφερόμενες υπηρεσίες της θα διευκολύνουν, κυρίως όμως θα επιταχύνουν την όλη διαδικασία, με κύριο σκοπό να μην χαθεί χρόνος και η ελληνική οικονομία, η αγορά εργασίας, αλλά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις να ωφεληθούν τα μέγιστα από αυτή τη στρατηγική», υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΒΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Τον Μάιο του 2022 θα ανοίξει τις πύλες της η αγορά Μοδιάνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider