Διεθνή
12-11-2021 | 16:11

Κομισιόν: Ενδεχόμενο «τιμωρίας» για τις αεροπορικές που βοηθούν στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων στη Λευκορωσία

Newsroom
Μοιράσου το
Κομισιόν: Ενδεχόμενο «τιμωρίας» για τις αεροπορικές που βοηθούν στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων στη Λευκορωσία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά κυρώσεις μεταξύ των οποίων το να περιληφθούν σε μαύρη λίστα αεροπορικές εταιρείες οι οποίες δεν συνεργάζονται για να σταματήσει η μεταφορά μεταναστών στη Λευκορωσία και κατόπιν στα ευρωπαϊκά σύνορα, ανέφερε η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος Ντάνα Σπινάντ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τον τομέα των αερομεταφορέων για να αποτρέψουμε την παράνομη διακίνηση ανθρώπων στην περιοχή των συνόρων στη Λευκορωσία», σημείωσε η κ. Σπινάντ και προσέθεσε ότι ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν και οι ομάδες τους επικοινώνησαν με διεθνείς οργανισμούς αεροπορίας, όπως ο Οργανισμός Αραβικών Αερομεταφορέων. Επίσης, ανέφερε ότι υπήρξε επαφή και με άλλες εταιρείες τονίζοντας ότι «όλες οι εταιρείες με τις οποίες υπήρξε επικοινωνία καταδίκασαν σθεναρά οποιασδήποτε μορφής παράνομη διακίνηση ανθρώπων» και εξέφρασαν την πλήρη δέσμευσή τους για την καταπολέμησή αυτού που συμβαίνει.

«Αυτές οι προσπάθειες θα αποφέρουν καρπούς», επισήμανε η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «οι ιρακινές αερογραμμές έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν θα πραγματοποιούν πτήσεις προς το Μινσκ και οι τουρκικές αερογραμμές επίσης σταματούν την πώληση εισιτηρίων χωρίς επιστροφή από την Τουρκία προς το Μινσκ. Οι τουρκικές αρχές επίσης θα αποτρέψουν την αεροπορική εταιρεία της Λευκορωσίας Belavia να χρησιμοποιεί το δίκτυο της Turkish Airlines στην Μέση Ανατολή, αποτρέποντας έτσι να πετούν μετανάστες στο Μινσκ μέσω της Κωνσταντινούπολης».

«Η Επιτροπή ερευνά στενά κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του να μπουν σε μαύρη λίστα αεροπορικές εταιρείες οι οποίες δεν συνεργάζονται», για να σταματήσει η εργαλειοποίηση των μεταναστών από το καθεστώς του Λουκασένκο, υπογράμμισε η Ντάνα Σπινάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Πολύ ανήσυχος» για την υγεία των μεταναστών στα σύνορα Λευκορωσίας - ΕΕ

Ρωσία - Λευκορωσία: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα πολωνικά σύνορα