Νερό ΘΕΟΝΗ: Ενισχύει τη διεθνή του παρουσία με το «διαβατήριο εξαγωγών» της εβραϊκής κοινότητας – Τι είναι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νερό ΘΕΟΝΗ: Ενισχύει τη διεθνή του παρουσία με το «διαβατήριο εξαγωγών» της εβραϊκής κοινότητας – Τι είναι
Ένα ακόμη ορόσημο κατέκτησε το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή του παρουσία και συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που εδώ και χρόνια ακολουθεί.

Ένα ακόμη ορόσημο κατέκτησε το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή του παρουσία και συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που εδώ και χρόνια ακολουθεί.

Το νερό ΘΕΟΝΗ απέκτησε τη διεθνή πιστοποίηση Kosher, λαμβάνοντας το «διαβατήριο εξαγωγών» της εβραϊκής κοινότητας. Η πιστοποίηση Kosher είναι απαραίτητη προϋπόθεση κατανάλωσης τροφίμων από μεγάλη μερίδα του Εβραϊκού πληθυσμού, καθώς και επιθυμητή πιστοποίηση για εκατοντάδες χιλιάδες απλούς καταναλωτές σε ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία και Νότια Αφρική.

Αυστηρό πρωτόκολλο για την απόκτηση της πιστοποίησης

Ακολουθώντας το ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο για την απόκτηση της πιστοποίησης, το ΘΕΟΝΗ υποδέχτηκε τον ραβίνο Eliezer Wolff, Av Beth Din στις εγκαταστάσεις του στη Βατσουνιά του νομού Καρδίτσας, ο οποίος ανέλαβε την εποπτεία των διαδικασιών παραγωγής προκειμένου να επαληθεύσει ότι το ΘΕΟΝΗ ακολουθεί τα πρότυπα και πληροί όλες τις προδιαγραφές για την εν λόγω πιστοποίηση.

Το νερό ΘΕΟΝΗ είναι ένα 100% ελληνικό brand με διεθνή χαρακτήρα, που βρίσκεται σε πολλαπλά σημεία πώλησης ανά τον κόσμο. Η εξαγωγική του δραστηριότητα και το δίκτυο πωλήσεών του διευρύνονται με ταχείς ρυθμούς, καθιστώντας το νερό ΘΕΟΝΗ έναν δυνατό παράγοντα στην παγκόσμια Food & Beverage σκηνή.

Αναβλύζει σε υψόμετρο 1100μ.

Το νερό ΘΕΟΝΗ αναβλύζει σε υψόμετρο 1100 μέτρων, στη φυσική πηγή Γκούρα, στην οροσειρά των Αγράφων. Σε αυτό το παρθένο, μακριά από κάθε είδος ανθρώπινης δραστηριότητας, περιβάλλον, εμφιαλώνεται άμεσα, κατευθείαν από την πηγή, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία.

Το ΘΕΟΝΗ διακρίνεται για το pH του με τιμή 8, που το καθιστά ένα αλκαλικό νερό με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Διαθέτει σχετικά χαμηλή σκληρότητα και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, όπως επίσης και χαμηλές συγκεντρώσεις σε νιτρώδη/νιτρικά. Ακόμη, περιέχει ασβέστιο και διαθέτει μια εξαιρετική σύνθεση σε ανόργανα μεταλλικά άλατα, τα οποία του προσδίδουν μοναδική γεύση.

Από πού πήρε το όνομά του…

Το ΘΕΟΝΗ πήρε την ονομασία του από την ομώνυμη νεράιδα που - σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο - προστατεύει την Πηγή Γκούρα, εκεί που αναβλύζει το νερό.

Σύμφωνα με τον μύθο, όταν η νεράιδα άκουγε τον μελωδικό ήχο της φλογέρας των βοσκών, οι κάτοικοι της περιοχής μπορούσαν να την δουν να χορεύει και να τραγουδά. Η νεράιδα κερνούσε με το «μαγικό» νερό της πηγής βοσκούς και οδοιπόρους, παίρνοντας τις λύπες τους και δίνοντας τους μαγικά χαρίσματα.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η εταιρεία ΘΕΟΝΗ Α.Ε. εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013 με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το οποίο εμφιαλώνεται σε μια υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης, με έδρα το χωριό Βατσουνιά, στο Μουζάκι του νομού Καρδίτσας.

Με γνώμονα την παροχή ενός ποιοτικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, βασικός στόχος και σταθερή επιδίωξή της είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η επίτευξη αειφορίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Νέες επενδύσεις έχουν αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και έχουν δημιουργήσει νέες προοπτικές για την επέκταση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου.

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της εταιρείας βρίσκονται στη Βατσουνιά Μουζακίου του νομού Καρδίτσας σε υψόμετρο 500μ. περίπου στους πρόποδες της οροσειράς των Αγράφων, απασχολώντας περισσότερους από 50 εργαζόμενους, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την τοπική κοινωνία.

Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού είναι PET, ασκός, γυάλινες φιάλες καθώς και η νέα οικολογική χάρτινη συσκευασία ELOPAK. Όλα τα υλικά εναρμονίζονται σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές όσον αφορά στην ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων.

Όλες οι γραμμές εμφιάλωσης είναι υπερσύγχρονες και πλήρως αυτοματοποιημένες, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος όσο και η ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων.

Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιότητας, όπου το εκπαιδευμένο προσωπικό του τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας και ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας, διεξάγει ελέγχους ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και ελέγχους ποιότητας των υλικών συσκευασίας και όλων των τελικών προϊόντων.

H εταιρεία διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ειδικά σχεδιασμένους χώρους αποθήκευσης και FIFO σύστημα logistics’.

Η εταιρεία λειτουργεί σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον (αρχιτεκτονικά και λειτουργικά), με σκοπό το νερό ΘΕΟΝΗ να αποτελεί ένα σταθερό παράγοντα ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας.

Η γαλλική αναγνώριση

Συνεχίζοντας την αλματώδη πορεία του στις εκτός των ελληνικών συνόρων αγορές, βάσει της ιδιαίτερης σύστασης του, το νερό ΘΕΟΝΗ έχει αναγνωριστεί ως κατάλληλο για προετοιμασία βρεφικών τροφών σε Γαλλία και Γερμανία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα κράτη - μέλη δικαιούνται να θεσπίσουν εθνικές νομοθετικές διατάξεις σχετικά με την καταλληλότητα ενός Φυσικού Μεταλλικού Νερού για την προετοιμασία των βρεφικών τροφών. Η Γαλλία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν θεσπίσει τέτοιες ειδικές διατάξεις.

Στη Γαλλία επιτρέπεται η εισαγωγή και η εμπορία φυσικών μεταλλικών νερών με την επισήμανση ότι είναι κατάλληλα για τη διατροφή βρεφών, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που προβλέπονται από τη γαλλική νομοθεσία. Το ΘΕΟΝΗ, στο πλαίσιο της διαδικασίας έναρξης εξαγωγών στη Γαλλία, πέρασε με επιτυχία όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ελέγχους και αναλύσεις σε συνεργασία με τα γαλλικά διαπιστευμένα εργαστήρια αναλύσεων και εξειδικευμένα Ινστιτούτα, με αποτέλεσμα να μπορεί να κυκλοφορεί στη γαλλική αγορά με την επισήμανση ότι είναι κατάλληλο για την προετοιμασία βρεφικών τροφών. Επισημαίνεται ότι οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι από τα συγκεκριμένα γαλλικά διαπιστευμένα εργαστήρια και ινστιτούτα πραγματοποιήθηκαν με επί τόπου επισκέψεις στην πηγή Γκούρα και στο εργαστήριο της εταιρείας.

Ολοένα και ενισχύεται η διεθνής του παρουσία

Από την Πηγή Γκούρα των Αγράφων το νερό ΘΕΟΝΗ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Υιοθετώντας από το ξεκίνημα έναν σαφή εξωστρεφή χαρακτήρα, διαθέτει πλέον ένα ισχυρό δίκτυο εξωτερικού, με παρουσία σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, με την ετικέτα του προϊόντος να κυκλοφορεί σε 5 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά και εβραϊκά).

Η Κύπρος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Βέλγιο η Ολλανδία, αλλά και η Ρωσία είναι κάποιες από τις χώρες που ανήκουν στο δίκτυο εξαγωγών του ΘΕΟΝΗ, ενώ η λίστα των χωρών που απολαμβάνουν το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο εμπλουτίζεται συνεχώς.

Η Κίνα και η Αυστραλία αποτελούν τις πιο πρόσφατες αγορές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το ΘΕΟΝΗ, ενώ στόχος της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια το 30% – 40% της παραγωγής να κατευθύνεται προς το εξωτερικό.

Με το βλέμμα στραμμένο σταθερά στις διεθνείς αγορές, το νερό ΘΕΟΝΗ βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανόδου, με τις εξαγωγές να δίνουν ώθηση στη συνεχή ανάπτυξη και να διανοίγουν νέες ευκαιρίες για το μοναδικό ελληνικό εμφιαλωμένο νερό από τη Βατσουνιά της Καρδίτσας.

Με νέο εμπορικό διευθυντή

Μόλις τον περασμένο μήνα, η ΘΕΟΝΗ ΑΕ ανακοίνωσε την ένταξη του Iain C Watt στη διοικητική της ομάδα, στη θέση του εμπορικού διευθυντή.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Iain C Watt υπήρξε Σύμβουλος Στρατηγικής σε διεθνές επίπεδο ειδικευόμενος, μεταξύ άλλων τομέων, στην εταιρική και λειτουργική αναδιάρθρωση. Η μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία και οι ιδέες του αναμένεται να συμβάλλουν καταλυτικά στην ήδη επιτυχημένη πορεία του ΘΕΟΝΗ προς την κορυφή, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

O ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του στην Deloitte με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτού αναλάβει στρατηγικά καθήκοντα σε μεγάλους πολυεθνικούς κολοσσούς, όπως οι BP, Diageo, Philip Morris και η AXA Insurance, στους τομείς Corporate Planning, Marketing, Sales Development και Περιφερειακής Γενικής Διοίκησης.

Στο πλαίσιο της μακρόχρονης καριέρας του, έχει εργαστεί και στην Ελλάδα, ενώ οι πιο πρόσφατες συνεργασίες του με ελληνικές εταιρείες εστιάζουν στην πλήρη αναδιαμόρφωση μεγάλων brands και την επανατοποθέτησή τους στην αγορά. Η μεγαλύτερη εμπειρία του Iain, ωστόσο, αφορά στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της απόδοσης brands που ανήκουν στον κλάδο Fast Moving Consumer Goods, ιδιαίτερα αλκοολούχων ποτών και εμφιαλωμένων νερών. Ως Σκωτσέζος και φιλέλληνας, ο Iain C Watt δηλώνει διατεθειμένος να παραμείνει στην Ελλάδα…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider