Google: Συμφωνία-«μαμούθ» ύψους 1 δισ. δολαρίων με το CME για υπηρεσίες cloud computing

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Συμφωνία-«μαμούθ» ύψους 1 δισ. δολαρίων με το CME για υπηρεσίες cloud computing
Η Google, που εδρεύει στο Mountain View, ανακοίνωσε την επένδυση σε μετοχικό κεφάλαιο την Πέμπτη μαζί με μια ευρύτερη 10ετή συνεργασία που ο CEO της CME, Τέρρυ Ντάφι, δήλωσε ότι «θα μεταμορφώσει τις αγορές παραγώγων».

Η Google επένδυσε 1 δισ. δολάρια στο CME Group ως μέρος μιας συμφωνίας που θα έχει ως αποτέλεσμα ένας από τους μεγαλύτερους φορείς παροχής συναλλαγών στον κόσμο να μεταφέρει περισσότερες από τις εμπορικές τους δραστηριότητες στα cloud κέντρα δεδομένων του τεχνολογικού κολοσσού της Silicon Valley.

Η Google, που εδρεύει στο Mountain View, ανακοίνωσε την επένδυση σε μετοχικό κεφάλαιο την Πέμπτη μαζί με μια ευρύτερη 10ετή συνεργασία που ο CEO της CME, Τέρρυ Ντάφι, δήλωσε ότι «θα μεταμορφώσει τις αγορές παραγώγων».

Το CME θα αρχίσει να μεταφέρει τις υπηρεσίες της στο Google Cloud τον επόμενο χρόνο, προτού τελικά αλλάξει όλες τις αγορές της την επόμενη δεκαετία. Ανέφερε ότι η μετάβαση θα επιτρέψει στο CME να αυξήσει την αυτοματοποίηση, να φέρει νέους πελάτες πιο γρήγορα και να αυξήσει την ανθεκτικότητα της υποδομής της αγοράς.

Οι εταιρείες δήλωσαν επίσης ότι θα συνεργαστούν σε νέα προϊόντα, όπως analytics και εργαλεία μετριασμού κινδύνου.

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα προς την υιοθέτηση του cloud για τη βιομηχανία συναλλαγών, η οποία υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με άλλους τομείς στην αντικατάσταση των υπαρχουσών φυσικών υποδομών της.

Οι συναλλαγές επί του παρόντος βασίζονται σε τεράστια και ακριβά φυσικά κέντρα δεδομένων, αλλά έχουν επιφυλαχθεί για τη μετάβαση σε φθηνότερα και πιο ευέλικτα συστήματα που βασίζονται στο cloud λόγω ενός συνδυασμού αυστηρών ρυθμίσεων, απαιτήσεων ασφαλείας και πολύπλοκων λειτουργιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρά αρνητικά αποτελέσματα εάν οποιοδήποτε μέρος ενός συστήματος χάλασε.

Το CME διαχειρίζεται πολλές μεγάλες αγορές παραγώγων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρακολουθούν τα επιτόκια, τις μετοχές και τις τιμές των εμπορευμάτων. Το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, κατέγραψε μέσο ημερήσιο όγκο 17,8 εκατ. συμβολαίων.

Η Amazon Web Services, η μεγαλύτερη επιχείρηση cloud computing, ολοκλήρωσε πέρυσι μια δοκιμή με το Aquis Exchange και το Singapore Exchange οι οποίες είπαν ότι απέδειξε ότι οι πολύπλοκες λειτουργίες συναλλαγών «μπορούν να λειτουργήσουν τόσο αποτελεσματικά στο cloud όσο και στα φυσικά κέντρα δεδομένων», αλλά η συμφωνία μεταξύ της Google και του CME αντιπροσωπεύει μια πολύ μεγαλύτερη δέσμευση.

Ο Ντάφι είπε ότι «για να διασφαλίσουμε μια ομαλή μετάβαση, θα συνεργαστούμε στενά με τους πελάτες για να εφαρμόσουμε μια σταδιακή προσέγγιση».

Η συμφωνία με το CME, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 80 δισ. δολαρίων, σηματοδοτεί μια μεγάλη νίκη για την Google, η οποία είναι ένας σχετικά μικρός παίκτης στον κλάδο του cloud computing, υστερώντας σε σχέση με τους ανταγωνιστές της Silicon Valley, Amazon και Microsoft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider