Κέρδη άνω των 5 δισ. δολαρίων για την Toyota - «Ψαλίδι» στην παραγωγή οχημάτων για τους επόμενους μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω των 5 δισ. δολαρίων για την Toyota - «Ψαλίδι» στην παραγωγή οχημάτων για τους επόμενους μήνες
Τα έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 7,54 τρισ. γιεν, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αυξημένα κατά 33% εμφανίστηκαν τα κέρδη της Toyota για τη χρήση του β' τριμήνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ υποβάθμισε τον στόχο για τη μείωση των οχημάτων που θα παραδώσει τα επόμενα τρίμηνα λόγω της έλλειψης στα τσιπ ημιαγωγών και των δυσκολιών που καταγράφονται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Αναλυτικά, τα κέρδη της Toyota διαμορφώθηκαν σε 6256,65 δισ. γιεν (5,50 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 33% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 532,53 δισ. γιεν.

Τα έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 7,54 τρισ. γιεν, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 7,10 τρισ. γιεν.

Η διοίκηση της Toyota ανακοίνωσε πως μειώνει την πρόβλεψη της για την παραγωγή νέων οχημάτων στο σύνολο του οικονομικού έτους στα 10,3 εκατ. οχήματα από 10,6 εκατ. οχήματα στην προηγούμενη πρόβλεψη της, λόγω της έλλειψης στα τσιπ ημιαγωγών και των δυσκολιών που καταγράφονται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακόμα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε μέρισμα στα 120 γιεν ανά μετοχή έναντι 105 γιεν ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ προχωρά σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 150 δισ. γιεν που θα διαρκέσει από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Toyota επενδύει 3,4 δισ. δολάρια για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider