Credit Suisse: Μειωμένα τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - Ενισχύεται το τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Μειωμένα τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - Ενισχύεται το τμήμα διαχείρισης κεφαλαίων
Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως κλείνει τον κλάδο των prime τραπεζικών υπηρεσιών της μέχρι το 2022.

Μειωμένα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2021 σε ετήσιο επίπεδο εμφάνισε η Credit Suisse, με την ελβετική τράπεζα να ανακοινώνει πως μειώνει τις επενδύσεις της στον κλάδο της prime τραπεζικής και ρίχνει το βάρος της στον τομέα της διαχείρισης κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 434 εκατ. ελβετικών φράγκων έναντι 546 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 308 εκατ. φράγκα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 5,44 δισ. ελβετικά φράγκα, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 5,09 δισ. ελβετικά φράγκα.

Επιπλέον, η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε πως θα εξέλθει από την αγορά της prime τραπεζικής μέχρι το 2022, «κόβοντας» περίπου 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα από τον εν λόγω τομέα για φέτος και του χρόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Credit Suisse θα επενδύσει 3 δισ. φράγκα στον τομέα της διαχείρισης κεφαλαίων μέχρι το 2024, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider