Ε.Ι. Παπαδόπουλος: Πιστοποίηση LEED στο επίπεδο Silver για το νέο κτίριο γραφείων στον Ελαιώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ε.Ι. Παπαδόπουλος: Πιστοποίηση LEED στο επίπεδο Silver για το νέο κτίριο γραφείων στον Ελαιώνα
Σημαντικό μέρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από ανακύκλωση, βελτιώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ακινήτου.

Με LEED for New Construction & Major Renovation στο επίπεδο Silver πιστοποιήθηκε το νέο κτίριο γραφείων της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., στον Ελαίωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η πιστοποίηση του κτιρίου έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία η εντεινόμενη κλιματική αλλαγή, αλλά και η πανδημία δημιουργούν την ανάγκη για βιώσιμα και ανθεκτικά κτίρια με υψηλών προδιαγραφών γραφειακούς χώρους. Η εφαρμογή LEED στο κτίριο δημιούργησε το απαραίτητο πλαίσιο βιωσιμότητας για την ανάπτυξη του Έργου με τον πλέον διαφανή, διεθνώς αναγνωρισμένο τρόπο.

Στα νέα γραφεία της Ε.Ι. Παπαδόπουλος A.E. έχει επιτευχθεί η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και η ελαχιστοποίηση των αναγκών σε πόσιμο νερό για άρδευση και χρήση τουαλετών. Επιπλέον, οι εσωτερικοί χώροι του συγκροτήματος απέσπασαν υψηλή βαθμολογία, καθώς εξασφαλίζουν εξαιρετική επίδοση ικανοποίησης των χρηστών τους για σημαντικούς λόγους, όπως η αυξημένη παροχή νωπού αέρα. Παράλληλα, στην αξιολόγηση επισημαίνεται η βέλτιστη περιβαλλοντική διαχείριση του εργοταξίου και η χρήση περιβαλλοντικά φιλικών υλικών. Σημαντικό μέρος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από ανακύκλωση, βελτιώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ακινήτου.

Συνολικά, η χρήση των προδιαγραφών LEED στο έργο συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των λειτουργικών του δαπανών, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το ίδιο το ακίνητο, τον προσδιορισμό ενός πλαισίου που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών του κτιρίου και στην υπερβατική σύγκλιση του ακινήτου με τις νέες απαιτήσεις που θέτει η παγκόσμια αγορά ακινήτων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider