Microsoft: Μεγάλη επιχείρηση από τη Ρωσία - Χάκερς στόχευσαν πάνω από 600 αμερικανικούς οργανισμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Μεγάλη επιχείρηση από τη Ρωσία - Χάκερς στόχευσαν πάνω από 600 αμερικανικούς οργανισμούς
Microsoft
Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαίωσαν τη δραστηριότητα η οποία φαίνεται να στοχεύει στην απόκτηση δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο cloud. 

Η κορυφαία υπηρεσία πληροφοριών λάνσαρε μία μεγάλη «καμπάνια» για να διεισδύσει σε χιλιάδες κυβερνητικά και εταιρικά δίκτυα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με προειδοποίηση από στελέχη της Microsoft και ειδικούς για την κυβερνοασφάλεια. Η ρωσική «προσπάθεια» να χακάρουν αμερικανικά δίκτυα έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την επιβολή δασμών στη Μόσχα από τον Μπάιντεν, λόγω μίας σειρά κατασκοπικών επιχειρήσεων που σημείωσε η Ρωσία σε διεθνές επίπεδο.

Η νέα προσπάθεια από πλευράς της Ρωσίας είναι «πολύ μεγάλη και συνεχιζόμενη» σύμφωνα με τον Tom Burt, έναν από τα κορυφαία στελέχη της Microsoft για την ασφάλεια. Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαίωσαν τη δραστηριότητα η οποία φαίνεται να στοχεύει στην απόκτηση δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο cloud.

Παρότι η Microsoft επέμεινε πως το ποσοστό των επιτυχημένων προσπαθειών από τους χάκερς ήταν μικρό, δεν έδωσε στη δημοσιότητα αρκετές πληροφορίες για το «μέγεθος» των κλεμμένων δεδομένων. Σύμφωνα με τους New Yorki Times, η εταιρεία ενημέρωσε περισσότερους από 600 οργανισμούς πως έγιναν στόχος των χάκερς, οι οποίοι πραγματοποίησαν περίπου 23.000 προσπάθειες να «εισέλθουν» στα συστήματα τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CEO Microsoft: Οι συζητήσεις για την Tiktok ήταν το πιο παράξενο πράγμα στην καριέρα μου

gazzetta
gazzetta reader insider insider