Ακλόνητο συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο η Lidl Ελλάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακλόνητο συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο η Lidl Ελλάς
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα, ύψους 350 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία 15 νέων καταστημάτων και ενός ακόμη εφοδιαστικού κέντρου (logistics) στην Αττική.

Απρόσκοπτα συνεχίζει να υλοποιεί το τριετές επενδυτικό της πλάνο η Lidl Ελλάς. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την τριετία 2021-2023, ύψους 350 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία 15 νέων καταστημάτων και ενός ακόμη εφοδιαστικού κέντρου (logistics) στην Αττική.

Από το σύνολο των 15 νέων καταστημάτων, τα τρία έχουν ήδη δοθεί σε λειτουργία και απομένουν ακόμη 12. Τα πρώτα τρία καταστήματα άνοιξαν στο Ίλιον, το Κερατσίνι και στην περιοχή Μεσαμπελιές στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Lidl Ελλάς αριθμεί πλέον 64 σημεία πώλησης στην Αττική και 229 σε ολόκληρη την Ελλάδα, λειτουργεί 5 κέντρα logistics και απασχολεί συνολικά περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα.

Θετικό πρόσημο για 2020 και 2021

Παρά την αβεβαιότητα που γέννησε η πανδημία, το 2020 ήταν μια θετική χρονιά για τη Lidl Ελλάς, με την εταιρεία να πετυχαίνει τους στόχους της χωρίς αναταράξεις, να συνεχίζει τις επενδυτικές της κινήσεις, αλλά και να προσβλέπει σε ένα – επίσης - θετικό κλείσιμο για το 2021.

Μάλιστα, οι πωλήσεις της εταιρείας το καλοκαίρι που μας πέρασε, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού κινήθηκαν αρκετά υψηλότερα έναντι των στόχων που είχαν τεθεί.

«Κινούμαστε προς την κορυφή με σταθερά, προσεκτικά και επιτυχημένα βήματα», σχολιάζουν πηγές της εταιρείας.

Η εταιρεία οχυρώνεται μπροστά στη διεθνή ενεργειακή κρίση

Μπροστά στη νέα διεθνή πραγματικότητα που έχει κάνει την εμφάνισή της, υπό το βάρος της κατακόρυφης αύξησης του ενεργειακού κόστους σε παγκόσμιο επίπεδο, η Lidl Ελλάς επιστρατεύει το ισχυρό επιχειρηματικό της μοντέλο για να οχυρωθεί.

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται, απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, καθώς οι αυξημένες τιμές σε ενέργεια και ναύλα δημιουργούν επικίνδυνες «τρύπες» στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Προτεραιότητα η εκπαίδευση του προσωπικού

Επενδύοντας στην καινοτομία, η Lidl Ελλάς ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα το «Lidl UP: Learn & Work», το πρώτο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, με στόχο να εκπαιδεύσει τα Στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο.

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες θα λαμβάνουν τη θεωρητική κατάρτιση στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας από έμπειρους καθηγητές, ενώ ταυτόχρονα θα εκπαιδεύονται στην πράξη σε ένα από τα καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές Διευθυντές Καταστημάτων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο - για πρώτη φορά στην επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα - συνδυάζει σπουδές με σταθερό μηνιαίο μισθό, εκπαίδευση στην πράξη, πιστοποιημένο πτυχίο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) και μια θέση Υποδιευθυντή/-τριας Καταστήματος να περιμένει τους/τις αποφοίτους του.

Έτσι, η Lidl Ελλάς στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας με καινοτόμες δράσεις, δίνοντας χώρο σε νέους και νέες χωρίς εργασιακή εμπειρία, αλλά με θέληση και όρεξη για μάθηση, να εξελιχθούν χωρίς όρια.

Οι αιτήσεις κλείνουν την ερχόμενη εβδομάδα – και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου 2021 – ενώ το πρώτο τμήμα ανοίγει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider