Πρόστιμο 65 εκατ. ευρώ στην Opel για το σκάνδαλο diesel

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο 65 εκατ. ευρώ στην Opel για το σκάνδαλο diesel
Η υπόθεση για το σκάνδαλο ντίζελ δεν θα φτάσει στην Δικαιοσύνη όπως έγινε στην περίπτωση της Volkswagen.

Ο Όμιλος Opel θα καταβάλει 64,8 εκατομμύρια ευρώ και έτσι η υπόθεση για το σκάνδαλο ντίζελ δεν θα φτάσει στην Δικαιοσύνη όπως έγινε στην περίπτωση της Volkswagen. Οι έρευνες εναντίον έξι υπεύθυνων διευθυντών έπαυσαν επίσης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Opel αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 64,8 εκατ. ευρώ για το σκάνδαλο . Η Εισαγγελία στη Φρανκφούρτη επέβαλε το πρόστιμο αυτό επειδή πολλά μοντέλα ντίζελ της Opel είχαν εκπέμψει σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ρύπων από ό, τι δηλώθηκαν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας .

Όπως επιβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του ομίλου, «οι Αρχές σταμάτησαν την έρευνα εναντίον της Opel «για παράβαση των υποχρεώσεων υποβολής έγγραφης τεκμηρίωσης» κατά την υποβολή της αίτησης έγκρισης των μοντέλων ντίζελ τον Φεβρουάριο με την επιβολή ανάλογου προστίμου. Αυτό το πρόστιμο έχει εν τω μεταξύ καταβληθεί», είπε η εκπρόσωπος. Έτσι, δεν θα υπάρξει τελικά προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον της Opel κατά το πρότυπο της Volkswagen. Οι διαδικασίες κατά των έξι υπεύθυνων διευθυντών σταμάτησαν επίσης.

Η Opel αποδίδει μεγάλη σημασία στην διατύπωση η οποία γίνεται στην κοινοποίηση της επιβολής προστίμου, διότι δεν περιέχεται καμία κατηγορία για πράξη εκ προθέσεως ή ποινικό αδίκημα, ιδίως για απάτη. «Δεν περιέχει επίσης καμία αναφορά για παράνομη εγκατάσταση συστήματος αναστολής ένα ειδικό λογισμικό για την παράκαμψη των απαιτήσεων σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων. Η Opel εξακολουθεί να είναι πεπεισμένη ότι όλα τα οχήματά της ανταποκρίνονται ανά πάσα στιγμή στις απαιτήσεις του Νόμου», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η έρευνα ξεκίνησε από τη Γερμανική Ένωση Περιβάλλοντος «Umwelthilfe». Το 2018, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας επέβαλε την υποχρεωτική ανάκληση των μοντέλων της Opel τα οποία εξέπεμπαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ρύπων των επιτρεπομένων στους δρόμους. Η Opel συμμορφώθηκε με ένα τροποποιημένο λογισμικό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.