Volkswagen: Οι ελλείψεις τσιπ θα συνεχιστούν και μέσα στο 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Οι ελλείψεις τσιπ θα συνεχιστούν και μέσα στο 2022
Volkswagen
Το γεγονός πως οι ελλείψεις σε τσιπ στην παγκόσμια οικονομία πιθανότατα θα συνεχιστούν και εντός του 2022 επισήμανε ο επικεφαλής του Volkswagen Group στις ΗΠΑ, Σκοτ Κέοχ, μιλώντας σε συνέδριο του Reuters με θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το γεγονός πως οι ελλείψεις σε τσιπ στην παγκόσμια οικονομία πιθανότατα θα συνεχιστούν και εντός του 2022 επισήμανε ο επικεφαλής του Volkswagen Group στις ΗΠΑ, Σκοτ Κέοχ, μιλώντας σε συνέδριο του Reuters με θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Χωρίς καμία αμφιβολία, οι ελλείψεις θα συνεχιστούν και κατά το 2022. Πιθανότατα, θα μας συντροφεύσουν ως και το δεύτερο μισό του επόμενου έτους», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Βόρεια Αμερική, σημειώνοντας παράλληλα πως παρά το γεγονός πως η κατάσταση τείνει να εξομαλυνθεί μερικώς κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας θα εξακολουθεί να αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ελλείψεις σε τσιπ έχουν οδηγήσει σε διακοπή της παραγωγής μία σειρά κολοσσών του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις οι τελευταίες φαίνεται να επωφελούνται, μετακυλίοντας την αύξηση του κόστους παραγωγής στις τελικές τιμές προς τους καταναλωτές.

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργούνται στον κλάδο από την έλλειψη ημιαγωγών -οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εξαρτημάτων των οχημάρτων- ο Κέοχ εξέφρασε την βούληση της Volkswagen να μειώσει την εξάρτησή της από τα τσιπ στο εγγύς μέλλον.

«Μέχρι πρόσφατα λαμβάναμε αποφάσεις, έχοντας ως δεδομένο ότι τα τσιπ θα ήταν ανεξάντλητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζοντας πως κάθε εφαρμογή -από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη- απαιτούσε τη χρήση τσιπ.

«Πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον έχοντας ως κεντρικό άξονα την βελτίωση της ποιότητας με την χρήση λιγότερων τσιπ», υπογράμμισε τέλος ο Κέοχ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Maserati αναβάλλει την «πρεμιέρα» του νέου της SUV λόγω των ελλείψεων τσιπ

Skoda Auto: Η έλλειψη τσιπ φέρνει διακοπή της παραγωγής για δύο εβδομάδες

Η Alibaba προχωρεί στην παραγωγή δικών της τσιπ για υπηρεσίες cloud

gazzetta
gazzetta reader insider insider