Amazon: Περισσότερες από 150.000 προσλήψεις ενόψει της εορταστικής περιόδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Περισσότερες από 150.000 προσλήψεις ενόψει της εορταστικής περιόδου
Σε περισσότερες από 150.000 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στις ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει ενόψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου η Amazon, σε μία προσπάθεια να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση που παραδοσιακά σημειώνεται προς τα τέλη του έτους.

Σε περισσότερες από 150.000 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στις ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει ενόψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου η Amazon, εκτός από τους 165.000 που είχε ανακοινώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε μία προσπάθεια να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση που παραδοσιακά σημειώνεται προς τα τέλη του έτους.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, ο φετινός στόχος του αμερικανικού κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο για 150.000 προσλήψεις εποχικού προσωπικού υπερβαίνει κατά 50% τον αντίστοιχο του 2020, ενώ η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί στις Πολιτείες της Καλιφόρνια, της Αριζόνα, της Φλόριντα και του Ιλινόις.

H Amazon ανακοίνωσε ότι θα δίνει ωρομίσθιο ύψους, κατά μέσο όρο, 18 δολάρια στους νεοπροσληφθέντες και ότι σε πολλές από τις εγκαταστάσεις της το ποσό αυτό θα φτάνει τα 21 δολάρια. Επίσης, θα προσφέρει πριμ προσλήψεων που θα φτάνει ακόμη και τα 3.000 δολάρια.

Οι εποχικοί υπάλληλοι θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αντιμετωπίσει την κορύφωση της ζήτησης κατά την εορταστική περίοδο, παρέχοντας «ευελιξία» στους μόνιμους υπαλλήλους, πρόσθεσε. Θα βοηθούν κυρίως στην τακτοποίηση των προϊόντων και τη συσκευασία των δεμάτων που πρόκειται να σταλούν στους πελάτες.

Η Amazon, που επωφελήθηκε από την εκτόξευση των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσέλαβε ήδη 500.000 υπαλλήλους το 2020 και στα τέλη του περασμένου έτους είχε 1,3 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλον τον κόσμο.

Και άλλες μεγάλες εταιρείες σκοπεύουν να αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους για να ανταποκριθούν στη ζήτηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Walmart ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι θα προσλάβει 150.000 εργαζομένους για τα σουπερμάρκετ της και οι περισσότερες από τις θέσεις αυτές αφορούν μόνιμους υπαλλήλους με πλήρες ωράριο. Η ανταγωνίστρια Target σκοπεύει να προσλάβει 100.000 εποχικούς για τα σουπερμάρκετ της και 30.000 για τις αποθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon θα καλύπτει το 100% του κόστους των διδάκτρων των εργαζομένων της

Amazon: Προσλαμβάνει 125.000 υπαλλήλους σε σταθμούς εκπλήρωσης παραγγελιών και μεταφορές 

Αποκαθήλωση της Amazon: Πώς η εταιρεία αντέγραφε προϊόντα και άλλαζε τα αποτελέσματα αναζήτησης στην Ινδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider