Πέθανε ο CEO της Hasbro, λίγες μέρες αφού είχε λάβει αναρρωτική άδεια 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο CEO της Hasbro, λίγες μέρες αφού είχε λάβει αναρρωτική άδεια 
Ο Μπράιαν Γκόλντνερ είχε αποκαλύψει πως έπασχε από καρκίνο από το 2014

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hasbro, Μπράιαν Γκόλντνερ, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 58 ετών, μόλις δύο μέρες αφότου είχε λάβει αναρρωτική άδεια από τη θέση του CEO της εταιρείας παραγωγής παιχνιδιών για προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως έπασχε από καρκίνο από το 2014 και λάμβανε θεραπευτική αγωγή.

Ο Γκόλντνερ ήταν CEO της Hasbro από το 2008, έχοντας μπει στην εταιρεία από το 2000 και όντας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της από το 2015.

Τη θέση του ως προσωρινός CEO θα αναλάβει ο Ριτς Στόταρντ μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσε η Hasbro.

«Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην εταιρεία πριν δύο δεκαετίες, ο Μπράιαν Γκόλντνερ ήταν η ψυχή της Hasbro», τόνισε ο Στόταρντ σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «επρόκειτο για έναν χαρισματικό και παθιασμένο ηγέτη στην αγορά των παιχνιδιών, ο οποίος εργαζόταν αδιάκοπα για να φέρει χαμόγελα στα παιδιά και στις οικογένειές τους σε όλον τον κόσμο».

Όπως αναφέρει το CNBC, από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, ο Γκόλντνερ κατάφερε να αναδείξει την Hasbro ως έναν από τους κυρίαρχους παίκτες στην παγκόσμια αγορά, ενώ επί των ημερών του η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της και στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο αλλά και στον κλάδο των video games.

Συγκεκριμένα, από το 2008 οι μετοχές της Hasbro σημείωσαν άνοδο της τάξης του 155% από τα 34,43 στα 88,05 δολάρια.

«Κατά την διάρκεια της κρίσης στην αγορά που χαρακτηρίστηκε από την έντονη μεταβλητότητα, η παρουσία του Γκόλντνερ αποτέλεσε παράδειγμα έμπνευσης για όλο το προσωπικό της Hasbro σε παγκόσμια κλίμακα, βοηθώντας την εταιρεία να κάνει βήματα προς τα εμπρός, επιτυγχάνοντας συνεχώς μεγαλύτερη κερδοφορία, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερα μερίσματα προς τους μετόχους της εταιρείας», τόνισε από την πλευρά της η Στέφανι Γουίσινκ, αναλύτρια του Jefferies.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider