«Ψήνεται» η μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών - 54 δισ. δολάρια για την GSK;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψήνεται» η μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών - 54 δισ. δολάρια για την GSK;
Για τον βρετανικό κολοσσό της φαρμακοβιομηχανίας φαίνεται να ενδιαφέρονται οι Advent International, Blackstone, Carlyle Group , CVC Capital Partners, KKR & Co. και Permira.

Για το ενδιαφέρον ισχυρών funds για την εξαγορά του εμπορικού τμήματος της GlaxoSmithKline κάνει λόγο το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τον βρετανικό κολοσσό της φαρμακοβιομηχανίας φαίνεται να ενδιαφέρονται οι Advent International, Blackstone, Carlyle Group , CVC Capital Partners, KKR & Co. και Permira.

Οι πηγές του BBG αναφέρουν πως για το εμπορικό τμήμα της GSK θα μπορούσαν να μπουν στο παιχνίδι οι ανταγωνιστές της στον κλάδο του φαρμάκου, με το τίμημα για την εξαγορά να μπορεί να φτάσει έως και τα 54 δισ. δολάρια, ποσό που θα ήταν το μεγαλύτερο στα χρονικά για απόκτηση ιδιωτικής εταιρείας, ξεπερνώντας την εξαγορά της TXU Corp από την KKR και την TPG το 2007 έναντι 48 δισ. δολαρίων.

Μετά από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, η μετοχή της GSK στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ανέβηκε έως και 4,8%, φτάνοντας την αξία της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας στα 72 δισ. στερλίνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider