Embraer - NetJets: Συμφωνία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για πώληση 100 νέων τζετ Phenom 300E

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Embraer - NetJets: Συμφωνία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για πώληση 100 νέων τζετ Phenom 300E
Σε συμφωνία για την πώληση 100 νέων αεροσκαφών Phenom 300E στην NetJets του Ουόρεν Μπάφετ ήρθε η βραζιλιάνικη εταιρεία αεροναυπηγικής Embraer, με το ύψος της συμφωνίας να ανέρχεται στα 1,2 δισ. δολάρια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε συμφωνία για την πώληση 100 νέων αεροσκαφών Phenom 300E στην NetJets του Ουόρεν Μπάφετ ήρθε η βραζιλιάνικη εταιρεία αεροναυπηγικής Embraer, με το ύψος της συμφωνίας να ανέρχεται στα 1,2 δισ. δολάρια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, η Embraer ανέφερε πως οι πρώτες παραδόσεις των νέων αεροσκαφών στην αμερικανική NetJets υπολογίζονται για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ενώ σύμφωνα με το Reuters, το deal μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει επίσης μια «ολοκληρωμένη» σύμβαση παροχής υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την δεύτερη αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ της Embraer και της NetJets, καθώς είχε προηγηθεί το 2010 μία συμφωνία για πώληση 50 αεροσκαφών Phenom με δυνατότητα αγοράς επιπλέον 75 αεροσκαφών.

Τέλος, σύμφωνα με αναλυτές του Guide Investimentos, η παρούσα συμφωνία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή της βραζιλιάνικης εταιρείας αεροναυπηγικής στην κερδοφορία, καθώς επλήγη σημαντικά από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider