Αντιμέτωπη με πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων η τράπεζα NatWest για ξέπλυμα χρήματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπη με πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων η τράπεζα NatWest για ξέπλυμα χρήματος
H NatWest Group ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλίνων αφότου δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

H NatWest Group ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλίνων αφότου δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Η τράπεζα παραδέχτηκε ότι απέτυχε να εμποδίσει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενός βρετανού dealer χρυσού. Μέσα σε μια πενταετία η NatWest δέχτηκε καταθέσεις 365 εκατ. στερλίνων (500 εκατ. δολαρίων), πάνω από τα 2/3 των οποίων ήταν σε μετρητά παρά το γεγονός ότι ο dealer χρυσού εμφάνισε έσοδα 15 εκατ. στερλίνων ετησίως.

Η δίωξη που ασκήθηκε από τη βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FCA), ήταν η πρώτη του είδους της. Η Clare Montgomery, δικηγόρος της FCA, εκτίμησε ότι το πρόστιμο θα μπορούσε να φτάσει τις 340 εκατομμύρια στερλίνες και, σε αυτή την περίπτωση, θα ξεπερνούσε όλα τα άλλα πρόστιμα αθροιστικά που έχει επιβάλει η αρχή την τελευταία διετία. Το τελικό πρόστιμο θα καθοριστεί από δικαστήριο του Λονδίνου εντός του έτους, το οποίο θα εξετάσει τυχόν ελαφρυντικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider