Morgan Stanley: Το 69% των μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ υιοθετούν «ευέλικτα» μοντέλα εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Το 69% των μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ υιοθετούν «ευέλικτα» μοντέλα εργασίας
«Η ανάλυση μας δείχνει πως το 69% των εταιρειών υιοθετούν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, όπως είναι το '3 μέρες στο γραφείο και 2 ημέρες εργασία από το σπίτι'».

Το μέλλον της εργασίας είναι η τηλεργασία, ακόμα και μετά το πέρας της «απειλής» της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, η έκθεση του επενδυτικού κολοσσού ιχνηλατεί την «επιστροφή στο γραφείο» για 61 μεγάλες εταιρείες και αναφέρει:

«Η ανάλυση μας δείχνει πως το 69% των εταιρειών υιοθετούν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, όπως είναι το '3 μέρες στο γραφείο και 2 ημέρες εργασία από το σπίτι'». Μόνο το 10% δείχνει να προτιμά να εργάζεται από το γραφείο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

Μόλις το 34% των εταιρειών έχουν «επιστρέψει» σε κανονικούς ρυθμούς, σύμφωνα με την Morgan Stanley, με τους αναλυτές να αναμένουν πως αυτό το ποσοστό θα φτάσει στο 70% μέχρι το τέλος του 2022, σχεδόν 2 χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ, ενώ εκτιμάται πως περίπου 30% των εταιρειών δεν έχει «σίγουρα» σχέδια για την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο.

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού με μετάλλαξη Δέλτα, μεταξύ των ανεμβολίαστων, καθυστερεί τα σχέδια πολλών εταιρειών να ζητήσουν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Η αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενων να παραιτηθούν σε ένα κύμα που ονομάστηκε «Great Resignation», με πολούς να επιλέγουν την πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλους να αναζητούν εργασίες με καλύτερους μισθούς ή πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η τηλεργασία και τα chat αυξάνουν το ρίσκο για την κυβερνο-ασφάλεια των τραπεζών

EKT: Η τηλεργασία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider