H Volvo ανακαλεί 460.769 οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας των αερόσακων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Volvo ανακαλεί 460.769 οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας των αερόσακων
Κομμάτια από το εσωτερικό του αερόσακου μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να εκτοξευθούν και να χτυπήσουν τον επιβάτη, προκαλώντας ενδεχομένως σοβαρό τραυματισμό ή και θάνατο.

Σε ανάκληση 460.769 παλαιότερων μοντέλων οχημάτων της παγκοσμίως, προχωρά η Volvo, εξαιτίας ελαττώματος στους αερόσακους, που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο σε περίπτωση ατυχήματος.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο αερόσακος ενεργοποιείται λόγω πρόσκρουσης. Κομμάτια από το εσωτερικό του αερόσακου μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να εκτοξευθούν και να χτυπήσουν τον επιβάτη, προκαλώντας ενδεχομένως σοβαρό τραυματισμό ή και θάνατο, ανέφερε η εταιρεία στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας.

Η Volvo γνωρίζει ένα περιστατικό ατυχήματος που οδήγησε σε θάνατο εξαιτίας αυτού του προβλήματος, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην Εθνική Υπηρεσία Κυκλοφοριακής Ασφάλειας.

Σημειώνεται πως η ανάκληση αφορά παλαιότερα μοντέλα, όπως το S80 του 2001-2006 και το S60 2001-2009, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ Μαΐου 2000 και Μαρτίου 2009.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider