Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Αυξημένα κατά 123% τα EBITDA στο α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Αυξημένα κατά 123% τα EBITDA στο α' εξάμηνο
Αυξημένα κατά 123% ήταν τα EBITDA του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κατά το α' εξάμηνο του 2021, γεγονός που -σύμφωνα με την εταιρεία- οφείλεται στις στοχευμένες στρατηγικές κινήσεις ανάπτυξης του Ομίλου αλλά και στη σημαντική βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Αυξημένα κατά 123% ήταν τα EBITDA του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κατά το α' εξάμηνο του 2021, γεγονός που -σύμφωνα με την εταιρεία- οφείλεται στις στοχευμένες στρατηγικές κινήσεις ανάπτυξης του Ομίλου αλλά και στη σημαντική βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα οικονομικά αποτελέσματα του α' εξαμήνου για τη χρήση του 2021 κρίνονται ως ιδιαίτερα θετικά και παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η άνοδος των οικονομικών μεγεθών σε σχέση με την προηγουμένη αντίστοιχη περίοδο είναι αποτέλεσμα δυο κυρίως παραγόντων: των στοχευμένων στρατηγικών κινήσεων ανάπτυξης του Ομίλου, αλλά και της σημαντικής βελτίωσης της πορείας της ελληνικής οικονομίας, καθώς το περσινό 6μηνο είχε επηρεαστεί αρνητικά πολύ περισσότερο από την πανδημία του Covid19.

Ειδικότερα:

  1. Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο ποσό ευρώ 114,606 εκατ. ευρώ, έναντι ποσού ευρώ 90,258 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 27%.
  2. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 19,087 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 8,558 εκατ. ευρώ το διάστημα του 2020 σημειώνοντας αύξηση 123 %.
  3. Τα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου διαμορφώθηκαν στο ποσό ευρώ 7,879 εκτ. ευρώ., έναντι ζημίας ευρώ 277.000 ευρώ του Α΄ Εξαμήνου του 2020.
  4. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανήλθαν στα ευρώ 58,39 εκατ. ευρώ έναντι ευρώ 25,51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η καθαρή δανειακή θέση του Ομίλου μειώθηκε κατά 5% ή ευρώ 5,535 εκατ. ευρώ. και διαμορφώθηκε στα ευρώ 98,867 εκατ. ευρώ από 104,402 εκατ. ευρώ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πρόσφατα, ο Όμιλος μας προέβη στην υπογραφή του νέου Ομολογιακού Δανείου, συνολικής ονομαστικής αξίας ευρώ 100,29 εκατ. ευρώ. Το νέο Ομολογιακό Δάνειο προβλέπει περίοδο αποπληρωμής έως το 2026 με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμα έτη.

Το προϊόν του Ομολογιακού Δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου καθώς και την αποπληρωμή υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων.

Τέλος, ο Όμιλος προχωράει συστηματικά το μακροπρόθεσμο επενδυτικό του πλάνο συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις σε Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς καθώς και κτιριακές επεκτάσεις στα νοσοκομεία του Ομίλου. Στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, έχει ξεκινήσει η ανέγερση νέου συγκροτήματος γραφείων ιατρών, ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου καθώς και σχολής νοσηλευτικής.

Η διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι το 6μηνο της τρέχουσας χρήσης επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές του Ομίλου τόσο για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης όσο και για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιατρικό Αθηνών: Έκδοση ομολογιακού δανείου 100 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider