Τράπεζες
01-10-2021 | 10:23

ING Groep: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών ύψους 1,74 δισ. δολαρίων

Newsroom
Μοιράσου το
ING Groep: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών ύψους 1,74 δισ. δολαρίων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην ανακοίνωση της έναρξης ενός νέου προγράμματος επαναγοράς ίδιων μετοχών ύψους 1,74 δισ. δολαρίων προχώρησε η ολλανδική τράπεζα ING Groep.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών (που δεν θα ξεπεράσει το 10% των υπαρχόντων μετοχών) αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου, ενώ υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Μάιο, ενώ στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

«Στόχος της ING είναι να παρέχει ελκυστικές επιστροφές κεφαλαίων στους μετόχους της και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών θα ενισχύσει την κεφαλαιακή μας δομή», τόνισε ο CEO της ολλανδικής τράπεζας Steven van Rijswijk, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε πως «παράλληλα με την στήριξη των πελατών μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πετύχαμε τη δημιουργία κεφαλαίων και είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε αυτό το πρόγραμμα με βάση την ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση».

Σύμφωνα με το Reuters, το πρόγραμμα έχει ήδη λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έχει προχωρήσει και στην άρση της σύστασης που αφορούσε στις αγορές ίδιων μετοχών και στη διανομή μερίσματος, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.