Rabobank: O CEO αποχωρεί σε έναν χρόνο, αναζητείται αντικαταστάτης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rabobank: O CEO αποχωρεί σε έναν χρόνο, αναζητείται αντικαταστάτης
Η ολλανδική τράπεζα Rabobank, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Βίμπε Ντράιερ σκοπεύει να παραιτηθεί την 1η Οκτωβρίου 2022 και η εταιρεία θα ξεκινήσει την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του.

Η ολλανδική τράπεζα Rabobank, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Βίμπε Ντράιερ σκοπεύει να παραιτηθεί την 1η Οκτωβρίου 2022 και η εταιρεία ξεκινά την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του.

Ο Ντράιερ, 57 ετών, ήταν στην κορυφαία θέση στη Rabobank από το 2014 και επέβλεψε μια σημαντική αναδιαμόρφωση στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, μειώνοντας τα υποκαταστήματα και συγκεντρώνοντας την διοίκηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ουτρέχτη.

Η Rabobank, γνωστή παγκοσμίως ως γεωργικός πιστωτής, είναι επίσης ο μεγαλύτερος δανειστής ενυπόθηκων στην Ολλανδία.

Τον Αύγουστο ανέφερε καθαρά κέρδη 2,16 δισ. ευρώ κατά το α’ εξάμηνο του 2021, καθώς η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη την βοήθησε να αναιρέσει τις προηγούμενες προβλέψεις που είχαν ληφθεί εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού για τα επισφαλή δάνεια.

Η πρόεδρος της τράπεζας, Μάριαν Τρόμπετερ, ευχαρίστησε τον Ντράιερ σε δήλωσή της την Παρασκευή για το έργο του και το μακρύ χρονικό διάστημα που είχε δώσει στην τράπεζα να «βρει έναν άξιο διάδοχο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider