Η επενδυτική Tata Sons επιλέχθηκε ως πλειοδότης για την Air India

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επενδυτική Tata Sons επιλέχθηκε ως πλειοδότης για την Air India
Η ινδική επενδυτική εταιρεία Tata Sons επιλέχθηκε ως ο πλειοδότης για την εξαγορά του κρατικού αερομεταφορέα της ασιατικής χώρας Air India, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η ινδική επενδυτική εταιρεία Tata Sons επιλέχθηκε ως ο πλειοδότης για την εξαγορά του κρατικού αερομεταφορέα της ασιατικής χώρας Air India, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Αναλυτικότερα, μία διυπουργική επιτροπή έκανε δεκτή της πρόταση για την εξαγορά της υπερχρεωμένης αεροπορικής εταιρείας από την Tata Sons, μητρικής εταιρείας της Spicejet Ltd.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας εκπρόσωπος της Tata Sons αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η Air India, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν απάντησε σε ερώτημα του Reuters να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ινδική κυβέρνηση χάνει σχεδόν 200 εκατ. ρουπίες καθημερινά από τη λειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα, ο οποίος έχει συσσωρεύσει ζημίες άνω των 9,53 δισ. δολαρίων, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σημειώνεται τέλος, πως η προσπάθεια δημοπρασίας πλειοψηφικού πακέτου πριν από σχεδόν τρία χρόνια δεν έφερε αποτέλεσμα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κάνει πιο ελαστικούς τους όρους για μία πιθανή εξαγορά, ενώ η προθεσμία παρατάθηκε αρκετές φορές εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider