Διεθνή
24-09-2021 | 14:33

Uber: Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα θα προσφέρει στους οδηγούς της στη Βρετανία

Newsroom
Μοιράσου το
Uber: Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα θα προσφέρει στους οδηγούς της στη Βρετανία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Uber ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να εφαρμόζει το συνταξιοδοτικό της πρόγραμμα σε όλους τους οδηγούς της στο Ηνωμένο Βασίλειο που πληρούν τις προϋποθέσεις, μήνες μετά από την αναγνώριση εργασιακών δικαιωμάτων στους οδηγούς της στη χώρα.

Τον Μάρτιο, η Uber είχε επαναταξινομήσει περισσότερους από 70.000 οδηγούς της στη Βρετανία ως εργαζόμενους μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η Uber είχε επίσης δηλώσει ότι θα προσφέρει εγγυημένα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων του επιδόματος αδείας, συνταξιοδοτικού προγράμματος και όριο κατώτατου μισθού. 

Την Παρασκευή, η εταιρεία της Silicon Valley δήλωσε ότι θα συνεισφέρει το 3% των αποδοχών ενός οδηγού σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ενώ οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν να συνεισφέρουν τουλάχιστον το 5% των αποδοχών τους.

Το σωματείο GMB εκπροσωπεί τους οδηγούς της Uber στη χώρα και έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί για λογαριασμό του εργατικού δυναμικού.

Η Uber και η GMB παρότρυναν επίσης άλλες παρόμοιες υπηρεσίες όπως η Ola, η Bolt και η Addison Lee να προσφέρουν αντίστοιχα οφέλη στους οδηγούς τους.

«Στέλνω πρόσκληση να συνεργαστώ με φορείς όπως η Bolt, η Addison Lee και η Ola για να δημιουργήσουμε ένα πανκλαδικό συνταξιοδοτικό σύστημα. Αυτό θα επιτρέψει σε όλους τους οδηγούς να εξοικονομήσουν χρήματα για το μέλλον τους ενώ εργάζονται στις διάφορες πλατφόρμες», δήλωσε ο Τζέιμι Χέιγουντ, στέλεχος της Uber για τη βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

Η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Συντάξεων δήλωσε ότι σημείωσε τα «θετικά βήματα» που έκανε η Uber και κάλεσε όλους τους εργοδότες στη gig οικονομία να εγγράψουν το προσωπικό τους που πληροί της προϋποθέσεις σε συνταξιοδοτικά προγράμματα.

«Η gig οικονομία θα αναπτυχθεί περαιτέρω καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βγαίνει από την πανδημία και οι επιχειρήσεις ανακάμπτουν και είναι σωστό όλοι οι εργαζόμενοι που συμβάλλουν στην οικονομία να λάβουν τις συντάξεις που δικαιούνται», δήλωσε εκπρόσωπος της σε email.

Η ρυθμιστική αρχή θα λάβει μέτρα κατά των εργοδοτών που δεν ενέγραψαν το προσωπικό τους «οικειοθελώς και αμέσως», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι οδηγοί της Uber θα εγγραφούν αυτόματα σε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που παρέχεται από το NOW: Pensions και το οποίο διαχειρίζεται ο πάροχος εργασιακών λύσεων Adecco, συμπλήρωσε η εταιρεία.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για το γ' τρίμηνο - «Άλμα» 6% για την μετοχή

«Έχασε» ακόμα μία «μάχη» η Uber - Εργαζόμενοι και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οδηγοί στην Ολλανδία