Disney: Αντέχουν τα θεματικά πάρκα, στη «μάχη» με τη μετάλλαξη Δέλτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney: Αντέχουν τα θεματικά πάρκα, στη «μάχη» με τη μετάλλαξη Δέλτα
Η εταιρεία στοχεύει στο να ενισχύσει τον αριθμό συνδρομητών της στις 3 πλατφόρμες streaming.

Για αντοχή των θεματικών πάρκων της Disney απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού στις ΗΠΑ έκανε λόγο ο επικεφαλής του ομίλου Μπομπ Τσάπεκ, μιλώντας σε ενημέρωση επενδυτών.

Ο ίδιος δήλωσε πως η εξάπλωση της μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των θεματικών πάρκων μέσα στο καλοκαίρι, ενώ οι κρατήσεις διατηρούνται κοντά στα επίπεδα του β' τρίμηνου.

Ο Τσάπεκ ανέφερε ότι τον Αύγουστο παρατηρήθηκε κάμψη στην κίνηση των πάρκων, αλλά αυτή ανέκαμψε και πάλι μετά από την 6η Σεπτεμβρίου και την Ημέρα Εργασίας στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως για τη χρήση του β' τριμήνου τα πάρκα έφεραν στην Disney κέρδη 356 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 2 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε πως η Disney στοχεύει να ενισχύσει τις 3 streaming πλατφόρμες της, Disney+, Hulu και ESPN+, στις οποίες μετρά 174 εκατ. συνδρομητές μέχρι σήμερα.

Ο Τσάπεκ ανέφερε πως η Disney αναμένει μικρότερο (από τη μέχρι στιγμής εκτίμησης) αριθμό νέων συνδρομητών για το δ΄ τρίμηνο του 2021, «χαμηλό μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 17 δισ. δολάρια τα έσοδα της Disney για το γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider