Ηνωμένο Βασίλειο: Η JPMorgan Chase «εγκαινιάζει» την ψηφιακή τράπεζα την ερχόμενη εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηνωμένο Βασίλειο: Η JPMorgan Chase «εγκαινιάζει» την ψηφιακή τράπεζα την ερχόμενη εβδομάδα
Η κίνηση θα τοποθετήσει τον αμερικανικό τραπεζικό γίγαντα «απέναντι» από κορυφαία βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η JPMorgan Chase ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την πολυαναμενόμενη ψηφιακή της τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα.

Η κίνηση θα τοποθετήσει τον αμερικανικό τραπεζικό γίγαντα «απέναντι» από κορυφαία βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι: HSBC, Barclays, Lloyds and NatWest, καθώς και start-ups όπως η Monzo και η Starling.

Παράλληλα, η νέα ψηφιακή τράπεζα, θα «αναθερμάνει» την κόντρα της JPMorgan με την Goldman Sachs, η οποία λάνσαρε τη δική της ψηφιακή τράπεζα «Marcus» στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

Η JPMorgan έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και στις αρχές της χρονιάς ανακοίνωσε τα σχέδια της να «φέρει» τα brand της «Chase» στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως αντί να το κάνει με φυσικά καταστήματα, η JPMorgan θα προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής. Μια κίνηση που σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση της εμπορικής τράπεζας στα 222 χρόνια παρουσίας της.

Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η JPMorgan συμφώνησε στην εξαγορά της online εταιρείας διαχείρισης πλούτου «Nutmeg» τον Ιούνιο. Ενώ, αργότερα τον ίδιο μήνα ανακοίνωσε και την αγορά της επενδυτικής πλατφόρμας «OpenInvest».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wells Fargo aκαι JP Morgan ξεκινούν επενδυτικά fund για Bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider