Επιχειρήσεις | Διεθνή
17-09-2021 | 09:23

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε fund $1,1 δισ. για να κάνει δελεαστικό το χρηματιστήριό της

Newsroom
Μοιράσου το
Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε fund $1,1 δισ. για να κάνει δελεαστικό το χρηματιστήριό της
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μια σειρά από πρωτοβουλίες για να δελεάσει πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης από την ευρύτερη περιοχή να ενταχθούν στο χρηματιστήριό της ανακοίνωσε η Σιγκαπούρη.

Η Σιγκαπούρη είναι δημοφιλής χρηματιστηριακός προορισμός για τα REITs, δηλαδή εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Ωστόσο, το κράτος δυσκολεύεται να προσελκύσει πολύ επιτυχημένες IPOs από τον τεχνολογικό κλάδο, που είναι μια από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές στις παγκόσμιες αγορές.

«Είχαμε εταιρείες τεχνολογίας που ήρθαν σε εμάς, όπως η Nanofilm. Θέλουμε σίγουρα να δούμε περισσότερες», δήλωσε ο Loh Boon Chye, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης στο CNBC.  Η Nanofilm Technologies International, η οποία κατασκευάζει προστατευτικά για smartphones ή τηλεοράσεις έκανε το ντεμπούτο της στο SGX πέρυσι. Ήταν η πρώτη μεγάλη IPO -που δεν ήταν REIT- σε διάστημα πολλών ετών.

Νέες πρωτοβουλίες

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης θα επενδύσει από κοινού με την κρατική εταιρεία Temasek σε ένα νέο fund που θα βοηθά τις επιχειρήσεις να αντλούν κεφάλαια μέσω δημόσιας εγγραφής στη Σιγκαπούρη. Το fund θα ξεκινήσει με πρώτο κεφάλαιο 1,5 δισ. δολαρίων Σιγκαπούρης ($1,1 δισ.).

Παράλληλα, ο επενδυτικός βραχίονας της Σιγκαπούρης (Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης) προτίθεται να στήσει ένα νέο fund που θα επενδύει σε εταιρείες που θα είναι πιο κοντά στην IPO και θα τις στηρίζει για να φτάσουν τελικά εκεί.

Η αρχή που εποπτεύει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα αυξήσει τις επιδοτήσεις της για να βοηθήσει τις εταιρείες να περιορίσουν το κόστος της ένταξης. 

Η διαχειρίστρια του χρηματιστηρίου θα βοηθήσει τις εταιρείες υψηλής ανάπτυξης να αντλήσουν κεφάλαια ιδιωτικά, πριν από την ένταξή τους.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.