Η Βρετανία απέκτησε μερίδιο σε 150 επιχειρήσεις -Οι επενδύσεις τεχνολογίας στο στόχαστρο του Sunak

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία απέκτησε μερίδιο σε 150 επιχειρήσεις -Οι επενδύσεις τεχνολογίας στο στόχαστρο του Sunak
Το Ην. Βασίλειο απέκτησε μερίδια σε περισσότερες από 150 επιχειρήσεις υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak ο οποίος θα συναντηθεί με επενδυτές και εταιρείες τεχνολογίας με αντικείμενο την ανάπτυξη του κλάδου.

Το Ην. Βασίλειο απέκτησε μερίδια σε περισσότερες από 150 επιχειρήσεις υψηλού ρυθμού ανάπτυξης, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak ο οποίος θα συναντηθεί με επενδυτές και εταιρείες τεχνολογίας με αντικείμενο την ανάπτυξη του κλάδου.

Τα μερίδια είναι το αποτέλεσμα επένδυσης από τη βρετανική κυβέρνηση άνω του 1 δισ. βρετανικών λιρών (1,4 δισ. δολ.) σε σχεδόν 1.200 επιχειρήσεις μέσω του Future Fund της. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο του 2020, χρησιμοποιεί μετατρέψιμα κρατικά δάνεια για να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις και να βοηθήσει τις εταιρείες τεχνολογίας να αναπτυχθούν. Κάποια από τα δάνεια αυτά έχουν τώρα μετατραπεί σε μετοχικές συμμετοχές, σύμφωνα με το βρετανικό ΥΠΟΙΚ.

«Η επένδυση σε αυτές τις εταιρείες έχει την ικανότητα να επιταχύνει την καινοτομία που θα μετασχηματίσει τη βρετανική βιομηχανία, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θα ισχυροποιήσει τη θέση μας ως επιστημονικής υπερδύναμης», δήλωσε ο Sunak, ενόψει του συνεδρίου που θα φέρει σε επαφή επενδυτές με εταιρείες τεχνολογίας.

Η κίνηση σηματοδοτεί στροφή του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, το οποίο παραδοσιακά αντιτίθεται στην κρατική παρέμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες. Ο Βρετανός φορολογούμενος έχει πλέον μερίδιο σε εταιρείες όπως η Vaccitech, η οποία παρασκεύασε το εμβόλιο για τον κορονοϊό από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που πλέον χορηγείται από την AstraZeneca σε 170 χώρες, αλλά και η Century Tech, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την προσαρμοσμένη εκπαίδευση παιδιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider