Διεθνή
13-09-2021 | 13:24

Breeze Airways: Παρήγγειλε 20 επιπλέον Airbus αξίας 1,8 δισ. δολαρίων και «ξεκινάει» τις διεθνείς πτήσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Breeze Airways: Παρήγγειλε 20 επιπλέον Airbus αξίας 1,8 δισ. δολαρίων και «ξεκινάει» τις διεθνείς πτήσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Επιπλέον 20 αεροσκάφη Airbus SE A220-300 παρήγγειλε η αμερικανική αεροπορική χαμηλού κόστους Breeze Airways, ενισχύοντας τον στόλο της με στόχο να επιτραπούν οι μεγαλύτερες πτήσεις εσωτερικού, αλλά και σύντομες πτήσεις εξωτερικού. 

Τα νέα αεροσκάφη έρχονται να προστεθούν την παραγγελία των 60 jet που έκανε η Breeze Airways, το οποίο σημαίνει πως η αεροπορική θα λαμβάνει ένα A220 ανά μήνα, για τα επόμενα 6,5 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα, Δευτέρα. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αεροσκάφη έχουν λογιστική αξία 91,5% το καθένα, με συνολική αξία στα 1,8 δισ. δολάρια, αν και παραδοσιακά, οι αεροπορικές λαμβάνουν εκπτώσεις στις παραγγελίες με πολλαπλά αεροσκάφη. 

Η πρώτη παράδοση A220 θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου, ενώ οι πρώτες πτήσεις με τα νέα αεροσκάφη θα ανακοινωθούν στις αρχές του επόμενου χρόνου, μεταξύ των οποίων θα είναι και οι πρώτες διηπειρωτικές πτήσεις.

Η Breeze πρόσφατα διασφάλισε 200 εκατ. δολάρια σε ένα δεύτερο γύρο ενίσχυσης κεφαλαίου, με τους επενδυτές να περιλαμβάνουν ομίλους όπως η Blackrock, η Knighthead Capital Management, η Peterson Partners και η Sandlot Partners.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα χρέη των αεροπορικών εταιρειών έφτασαν τα 340 δισ. δολάρια - Το πλήγμα της πανδημίας συνεχίζεται