Η BioNTech ετοιμάζει εμβόλια κατά του κορονοϊού για παιδιά 5-11 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η BioNTech ετοιμάζει εμβόλια κατά του κορονοϊού για παιδιά 5-11 ετών
Εάν ο EMA εγκρίνει το αίτημα της BioNTech, οι εμβολιασμοί σε παιδιά 5-11 ετών θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Η γερμανική BioNTech ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σύντομα και μαζί με την Pfizer αίτημα για χρήση του εμβολίου των δύο εταιριών κατά του κορονοϊου σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

«Σύντομα θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών μας στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και θα καταθέσουμε αιτήματα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές των χωρών ανά τον κόσμο για έγκριση του εμβολίου» ανέφερε η BioNTech, μέσω δήλωσης που έκανε η επικεφαλής και συνιδρύτρια της εταιρείας, Οζλέμ Τουρετσί στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Η ίδια δήλωσε πως το εμβόλιο θα είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται ήδη, αλλά με μικρότερη δόση. Σύμφωαν με την BioNTech, οι δοκιμές που έχουν γίνει ήδη στην ηλιακή ομάδα 5-11 ετών έχουν δείξει την αποτελασματικότητα του εμβολίου, με την εταιρεία να είναι ήδη έτοιμη να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή των σκευασμάτων.

Όπως ανέφερε το Spiegel, εάν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εγκρίνει το αίτημα της BioNTech, οι εμβολιασμοί σε παιδιά 5-11 ετών εντός της ΕΕ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μόσιαλος: Πολύ υψηλή η προστασία του εμβολίου της Pfizer στις έγκυες

gazzetta
gazzetta reader insider insider