«Κρίση» στα coffeeshops του Άμστερνταμ - Ανησυχούν για το μέλλον τους λόγω Covid

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κρίση» στα coffeeshops του Άμστερνταμ - Ανησυχούν για το μέλλον τους λόγω Covid
Ο τουρισμός δεν έχει επιστρέψει σε προ πανδημικό επίπεδο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις να ανησυχούν για το μέλλον τους. 

Το Άμστερνταμ αποτελεί ένανα πό τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τουρίστες από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στα κανάλια, την αρχιτεκτονική, τα μουσεία, αλλά και τα ειδικά coffeeshops που επιτρέπουν την ελεγχόμενη χρήση προϊόντων κάνναβης.

Όμως από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, η ευρωπαϊκή πόλη είδε τον αριθμό των επισκεπτών να βυθίζεται και ακόμα, παρά την άρση του lockdown, οι αριθμοί δεν έχουν επιστρέψει σε προ πανδημικό επίπεδο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις να ανησυχούν για το μέλλον τους.

Από τη μία ο φόβος του κόσμου για ασφαλή ταξίδια, από την άλλη οι ταξιδιωτικές οδηγίες που αλλάζουν συνέχεια συ συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που συνεχίζουν να ισχύουν στο Άμστερντα, όπως το μειωμένο ωράριο λειτουργίας, έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις επιχειρήσεις που βασίζοντας κυρίως στην τουριστική κίνηση και τους ξένους επισκέπτες για την επιβίωση τους.

Το β΄τρίμηνο του 2021 οι κρατήσεις καταλλυμάτων και της εστίασης ήταν 52,6% πάνω από την ίδια περίοδο το 2020, όπου ήταν σε ισχύ το πρώτο lockdown. Όμως ήταν μειωμένο πάνω από 35% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας.

Να θυμίσουμε πως στην Ολλανδία η πώληση ναρκωτικών είναι παράνομη, όμως η κυβέρνηση επιτρέπει την πώληση «ήπιων ναρκωτικών» όπως η κάνναβη σε ειδικά coffeeshops», τα οποία είναι αυστηρώς ελεγχόμενα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider