Η πανδημία «σκότωσε» τις εταιρικές κάρτες - Η «λύση» του QR CODE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πανδημία «σκότωσε» τις εταιρικές κάρτες - Η «λύση» του QR CODE
Μία εκτίμηση να τοποθετεί τις εκτυπώσεις καρτών από επιχειρήσεις και ιδιώτες να ανέρχεται σε 27 εκατομμύρια την ημέρα ή πάνω από 7 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο. 

Μεγάλο ήταν το πλήγμα της πανδημίας του κορονοϊού στην αγορά των εταιρικών καρτών, με μία εκτίμηση να τοποθετεί τις εκτυπώσεις καρτών από επιχειρήσεις και ιδιώτες να ανέρχεται σε 27 εκατομμύρια την ημέρα ή πάνω από 7 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρει το BBC, η Vistaprint, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκτυπώσεων, διαθέτει περισσότερους από 17 εκατομμύρια πελάτες και οι εκτυπώσεις παραδοσιακών εταιρικών καρτών αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο των ετήσιων πωλήσεων της, όμως σύμφωνα με την Florian Baumgartner, η πανδημία Covid-19 έπληξε «σκληρά» την αγορά των καρτών.

Συγκεκριμένα αναφέρει, «οι πωλήσεις εταιρικών καρτών έπεσαν κατά 70% διεθνώς την τελευταία χρονιά. Αν δεν πραγματοποιείς συναντήσεις, δεν μπορείς να δώσεις την επαγγελματική σου κάρτα στον πελάτη του. Τουλάχιστον όχι με τον παραδοσιακό τρόπο».

Ακόμα και με την «επιστροφή στο γραφείο» πολλοί είναι διστακτικοί να δώσουν φυλλάδια ή εταιρικές κάρτες, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε μία νέα μέθοδο, αυτή του κώδικα QR. Πρόκειται για το ψηφιακό τετράγωνο με τον κώδικα που μπορεί να παραπέμψει τον οποιονδήποτε σε έναν ιστότοπο, ένα μενού, μία εικόνα ή ακόμα και... μία ψηφιακή κάρτα. Αφού ανοίξει η νέα καρτέλα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το αποθηκεύσει στο κινητό του ή στην συσκευή της επιλογής του.

Βέβαια για να γίνει αυτό, υπάρχει η προϋπόθεση πως θα υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider