Amazon: Ο Andy Jassy προαναγγέλει 55.000 προσλήψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Ο Andy Jassy προαναγγέλει 55.000 προσλήψεις
Η Amazon σχεδιάζει να προσλάβει 55.000 άτομα σε εταιρικούς και τεχνολογικούς ρόλους παγκοσμίως τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy στο Reuters.

Η Amazon σχεδιάζει να προσλάβει 55.000 άτομα σε εταιρικούς και τεχνολογικούς ρόλους παγκοσμίως τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy στο Reuters.

Αυτό ισούται με περισσότερο από το ένα τρίτο του προσωπικού της Google έως τις 30 Ιουνίου και σχεδόν με το σύνολο του Facebook.

Ο Jassy, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που ανέβηκε στην κορυφαία θέση της Amazon τον Ιούλιο, είπε ότι η εταιρεία χρειαζόταν περισσότερη «δύναμη πυρός» για να συμβαδίσει με τη ζήτηση στο λιανικό εμπόριο, το cloud και τη διαφήμιση, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων. Είπε ότι το νέο στοίχημα της εταιρείας να θέσει δορυφόρους σε τροχιά για τη διεύρυνση της ευρυζωνικής πρόσβασης, που ονομάζεται Project Kuiper, θα απαιτήσει επίσης πολλές νέες προσλήψεις.

Με την ετήσια έκθεση εργασίας της Amazon να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Jassy ελπίζει ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για προσλήψεις. «Υπάρχουν τόσες πολλές δουλειές που κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν εκτοπιστεί ή έχουν αλλάξει, και υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικές και νέες δουλειές», δήλωσε ο Jassy, ο οποίος επικαλέστηκε αμερικανική έρευνα από την PwC ότι το 65% των εργαζομένων θα ήθελε μια νέα εργασία.

«Είναι μέρος αυτού που πιστεύουμε ότι κάνει την Ημέρα Καριέρας τόσο επίκαιρη και τόσο χρήσιμη», είπε. Οι νέες προσλήψεις θα αντιπροσωπεύουν αύξηση 20% στο τεχνολογικό και εταιρικό προσωπικό της Amazon, το οποίο σήμερα αριθμεί περίπου 275.000 παγκοσμίως, ανέφερε η εταιρεία.

Η κίνηση της Amazon, με το τελευταίο «όργιο» προσλήψεων το οποίο έχει ξεκινήσει, ακολουθεί μια περίοδο αυξημένου ελέγχου των εργασιακών πρακτικών της και αντίθεσης τους με τους Teamsters.

Νωρίτερα φέτος, μια αποτυχημένη προσπάθεια κάποιου προσωπικού στην Αλαμπάμα να οργανωθεί έφερε στην επιφάνεια της φορολόγηση της εργασιών αποθήκευσης της Amazon και την επιθετική της στάση απέναντι στα συνδικάτα. Στη συνέχεια της μάχης, ο Jeff Bezos, ο διευθύνων σύμβουλος που διαδέχτηκε ο Jassy, δήλωσε ότι η Amazon χρειαζόταν ένα καλύτερο όραμα για τους υπαλλήλους.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να αλλάξει την απαιτητική κουλτούρα του εργασιακού χώρου της Amazon, ο Jassy είπε ότι η έντονη εστίασή του στους πελάτες και η εφευρετικότητα του τον καθιστούν έτοιμο για βελτιώσεις.

«Όλοι στην εταιρεία έχουν την ελευθερία - και πραγματικά, την προσδοκία - να δουν κριτικά πώς μπορεί να είναι καλύτερη και στη συνέχεια να εφεύρουν τρόπους για να την κάνουν καλύτερη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider