Επιχειρήσεις | Διεθνή
26-08-2021 | 16:13

Η Axel Springer εξαγοράζει το αμερικανικό Politico

Newsroom
Μοιράσου το
Η Axel Springer εξαγοράζει το αμερικανικό Politico
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε συμφωνία για την εξαγορά του αμερικανικού ΜΜΕ Politico έφτασε η Axel Springer. Το deal οριστικοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει γνωστό το αντίτιμο, ενώ η Springer θα αποκτήσει και το 50% του Politico Europe και του τεχνολογικού site Protocol.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση πως η εξαγορά του Politico θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο ΜΜΕ που έχει στις ΗΠΑ, που περιλαμβάνει το αμερικανικό Insider και τις εκδόσεις Morning Brew.

Σημειώνεται πως στην Ευρώπη ο όμιλος Springer εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες Bild και Die Welt, ενώ απασχολεί πάνω από 15.000 υπαλλήλους, σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως.

Την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times είχαν αναφέρει πως το Politico θα μπορούσε να κερδίσει έως και 1 δισ. δολάρια από τη συμφωνία με την Axel.

O ιδρυτής του Politico, Ρόμπερτ Άλμπριτον, θα συνεχίσει ως εκδότης στο Politico και στο Protocol μετά από την οριστικοποίηση της συμφωνίας, που αναμένεται εντός του 2021.

Το Politico ιδρύθηκε το 2008 από δημοσιογράφους που είχαν αποχωρήσει από την Washington Post, με στόχο την κάλυψη των πολιτικών ειδήσεων με το στυλ της αθλητικής δημοσιογραφίας, σύμφωνα με το Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.