Visa: Στοιχηματίζει στο fintech - Αγοράζει την Currencycloud έναντι 962 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Visa: Στοιχηματίζει στο fintech - Αγοράζει την Currencycloud έναντι 962 εκατ. δολαρίων
Η βρετανική Currencycloud που ιδρύθηκε το 2007 παρέχει πακέτα λογισμικού για τράπεζες και fintech εταιρείες για τη διαχείριση διασυνοριακών συναλλαγών μέσω εφαρμογών όπως οι Monzo, Starling και Revolut.

Τη συμφωνία για την αγορά της βρετανικής start up Currencycloud ανακοίνωσε η Visa, έναντι 962 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επένδυση της Visa σε fintech εταιρεία μέσα στο 2021, μετά την εξαγορά της σουηδικής Tink έναντι 2,1 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο.

Η βρετανική Currencycloud που ιδρύθηκε το 2007 παρέχει πακέτα λογισμικού για τράπεζες και fintech εταιρείες για τη διαχείριση διασυνοριακών συναλλαγών μέσω εφαρμογών όπως οι Monzo, Starling και Revolut.

«Με την απόκτηση της Currencycloud, μπορούσε να στηρίξουμε τις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών μας... για να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία χρήστη στους πελάτες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κολίν Οστρόφσκι από τη Visa.

Μέχρι σήμερα η Currencycloud έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 160 εκατ. δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η venture capital GV, η BNP Paribas και η SBI Holdings.

Ενώ, σύμφωνα με το CNBC, το χαρτοφυλάκιο της Currencycloud διαθέτει περισσότερες από 500 εταιρείες - από 180 χώρες - που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό και τεχνολογικό τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Visa εξαγοράζει τη σουηδική startup Tink για 1,8 δισ. ευρώ 

gazzetta
gazzetta reader insider insider