Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Μετά την Google, η Apple μπαίνει στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Μετά την Google, η Apple μπαίνει στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ
Apple
Μιλώντας στο CNBC, ο Levin αναφέρει πως «η Apple είναι η επόμενη και πιστεύω πως είναι χειρότερη» από την Google.

Η Apple φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος «στόχος» των ΗΠΑ στη μάχη κατά των παραβιάσεων της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, μετά την Google.

Σύμφωνα με τον CEO της IAC, Joey Levin η εταιρεία των δημοφιλών προϊόντων τεχνολογίας θα είναι η επόμενη που θα μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανές παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Μιλώντας στο CNBC, ο Levin αναφέρει πως «η Apple είναι η επόμενη και πιστεύω πως είναι χειρότερη» από την Google, η οποία δέχθηκε μήνυση από γενικούς εισαγγελείς σε 36 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Η Apple «έχει εξαναγκάσει εταιρείες μέσα στο σύστημα» τόνισε ο Levin και πρόσθεσε πως «έχουν ένα μονοπώλιο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το δεις. Και οι χρεώσεις είναι εξωφρενικές».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται αυτοί οι ισχυρισμοί για την Apple, η οποία στο παρελθόν έχει αιτιολογήσει το ύψος των χρεώσεων λέγοντας πως χρηματοδοτούν το κόστος διαχείρισης, συντήρισης και ασφάλειας του App Store, με τρόπο που είναι για το συμφέρον των κατασκευαστών των εφαρμογών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα μήνυση κατά της Google για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider