Ελλάδα
08-07-2021 | 11:36

Generation EZA: Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης θεμελιώνει τη νέα γενιά Ζυθοποιών

Newsroom
Μοιράσου το
Generation EZA: Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης θεμελιώνει τη νέα γενιά Ζυθοποιών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Online εκδήλωση με τίτλο «GENERATION EZA», διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, την Τρίτη 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου σπουδών του καινοτόμου προγράμματος «Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση».

Στην εκδήλωση όπου έγινε και η απονομή Eνδιάμεσης Πιστοποίησης Ζυθοποιού στους επιτυχόντες σπουδαστές, πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος, όπου αναδείχθηκαν οι προοπτικές που δημιουργούνται για την ελληνική Ζυθοποιία και για τους νέους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και η σπουδαιότητα ανάπτυξης ευέλικτων μοντέλων εκπαίδευσης γενικότερα στη χώρα μας, που συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη. 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, συντονιστής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Βέργαδος – Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης ΣΕΒ, πραγματοποιήθηκε απονομή Ενδιάμεσης Πιστοποίησης Ζυθοποιού στους Ηλία Παναγόπουλο και Στέλιο Σφουγκάρη, από τον Αθανάσιο Συριανό – Πρόεδρο Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης και τον Δρ. Γεώργιο Βούτσινο – Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην απονομή παρευρέθηκε και ο εκπαιδευτής των σπουδαστών Δρ. Γεώργιος Παπαδόπουλος - Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου & Έρευνας και Ανάπτυξης Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.

Στη συνέχεια και με κοινή παραδοχή πως η μαγιά της ελληνικής μπίρας είναι η ελληνική εκπαίδευση, ο κ. Αθανάσιος Συριανός έθεσε στο επίκεντρο τη σημασία της ενίσχυσης της νέας γενιάς Ζυθοποιών και ανέλυσε το όραμα που οδήγησε στην πρωτοβουλία της Διττής Εκπαίδευσης «Στόχος τέτοιων προγραμμάτων είναι να μπορέσει να ενδυναμωθεί η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και να μπορέσουμε όλοι μαζί, μαθητές και στελέχη, να πάμε ένα βήμα μπροστά και να βοηθήσουμε και την εξαγωγική δραστηριότητα της Ελλάδας με υψηλά πρότυπα παραγωγής»

Εικόνα

Ο Δρ. Γεώργιος Βούτσινος εστίασε στη σημασία της Επαγγελματικής Εκαπαίδευσης και Κατάρτισης, υπογραμμίζοντας ότι «Το θεσμικό πλαίσιο και οι επιχειρήσεις με πρότυπα σπουδών με διττά στοιχεία ενθαρρύνουν τους μαθητές να αποκτούν γνώσεις, ενώ αισθάνονται ταυτόχρονα ότι η επιχειρήση τους εκτιμά και τους αναγνωρίζει. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι προοπτικές ανάπτυξης, γι’ αυτό και η χώρα μας στοχεύει να ενισχύσει τα διττά εκπαιδευτικά πρότυπα. Ήδη με το ν. 4763/2020 η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση διαθέτει πλέον το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που επιτρέπει την αποτελεσματική σύνδεσή της με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, εντάσσοντας τους κοινωνικούς εταίρους στο σχεδιασμό της και επενδύοντσς σε συνεργασίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά της».

Παράλληλα, ο κ. Δήμητρης Βέργαδος εστίασε στη σημασία της εκπαίδευσης στην επαγγελματική σταδιοδρομία, δηλώνοντας ότι «Στον ΣΕΒ έχουμε θέσει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή της με τις επιχειρήσεις. Με δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του θεσμού της πρακτικής εκπαίδευσης, στην αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο θεσμός της μαθητείας, και ειδικότερα η πρωτοβουλία της ΕΖΑ για τη διττή εκπαίδευση, μεταγγίζει αξία στους νέους μας και συγχρόνως αποτελεί μια δράση με ουσιαστική κοινωνική διάσταση, που αξίζει να βρει μιμητές».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δρ. Μηχ. Αθανάσιου Κελέμη – Γενικού Διευθυντή και Μέλους του Δ.Σ., Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος υπογράμμισε οτι «Ο δρόμος της ανάπτυξης στηρίζεται σε πετυχημένα μοντέλα ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης που συνδυάζονται με την άσκηση σε πραγματικές συνθήκες, όπως το δοκιμασμένο και αναγνωρισμένο γερμανικό πρότυπο μαθητείας που προβάλλει ταυτόχρονα την επένδυση των επιχειρήσεων στους νέους του τόπου», ενώ ο Χρήστος Ιωάννου – Διευθυντής Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ αναφέρθηκε στη σημασία των κινήτρων για τη νέα γενιά και της κατάρτισης για μία υγιή αγορά εργασίας με εξειδεικευμένο προσωπικό σε θέσεις της προτίμησής τους, λέγοντας ότι «Η συνεχής εκπαίδευση των νέων αποτελεί τη βάση για παραγωγική και δημιουργική εργασία στη σύγχρονη βιομηχανία και στις επιχειρήσεις τεχνολογίας. Η επαγγελματική παιδεία, που παρέχει στους μαθητευόμενους τα απαραίτητα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, δρα καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική ευημερία της χώρας. Οι επιχειρήσεις και η Πολιτεία χρειάζεται να αγκαλιάσουν και να προωθήσουν την εκπαίδευση, ιδίως σε παραγωγικά επαγγέλματα, ανοίγοντας στους νέους τον δρόμο προς την επιτυχία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.