Starlink: «Εφικτός» ο στόχος για 500.000 ενεργούς χρήστες δορυφορικού ίντερνετ σε ένα χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Starlink: «Εφικτός» ο στόχος για 500.000 ενεργούς χρήστες δορυφορικού ίντερνετ σε ένα χρόνο
«Σύντομα θα έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, πιθανότατα πάνω από 500.000 μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο» δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ. 

Το δίκτυο δορυφορικού ίντερνετ Starlink, της SpaceX, ξεπέρασε πρόσφατα τους 70.000 ενεργούς χρήστες και σύμφωνα με τον Έλον Μασκ αναμένεται να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης και την χρονιά που ακολουθεί.

«Σύντομα θα έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, πιθανότατα πάνω από 500.000 μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο» δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Η Starlink λειτουργεί δοκιμαστικά αυτή τη στιγμή, με το πρόγραμμα να απευθύνεται σε επιλεγμένους καταναλωτές, έναντι 99 δολαρίων το μήνα. Κατά την περασμένη χρονιά η εταιρεία έχει αιτηθεί την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών να δοκιμάσει το δίκτυο σε αεροπλάνα εν πτήση, αλλά και την επέκταση της χρήσης σε «μεγάλα κινούμενα οχήματα», όπως πλοία και φορτηγά.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Έλον Μασκ εκτιμά πως το δίκτυο Starlink μπορεί να κοστίσει μεταξύ 5 και 10 εκατ. δολάρια στην SpaceX, μέχρι να γίνει πλήρως λειτουργικό και αυτόνομο. Όπως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα από το Starlink μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 30 δισ. σε ένα χρόνο. Περίπου 10 φορές περισσότερα από τα ετήσια έσοδα της επιχείρησης εκτόξευσης πυραύλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tο tweet του Έλον Μασκ στα αρχαία ελληνικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider