Με τη «βούλα» σε κοινοπραξία της Ηλέκτωρ το «Πράσινο Εργοστάσιο»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τη «βούλα» σε κοινοπραξία της Ηλέκτωρ το «Πράσινο Εργοστάσιο»
Επίσημη κατακύρωση του διαγωνισμού για την αναβάθμιση και λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων, με προσφορά 49,1 εκατ. ευρώ.

Με τη… «βούλα», δηλαδή και επισήμως, στην κοινοπραξία της εταιρείας Ηλέκτωρ, θυγατρική της Ελλάκτωρ, καταλήγει ο διαγωνισμός για την «Αναβάθμιση και Λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων και μετατροπή αυτού σε Πράσινο Εργοστάσιο».

Στη χτεσινή της συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ομόφωνα αποφάσισε να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «Αναβάθμιση και Λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων και μετατροπή αυτού σε Πράσινο Εργοστάσιο», στην «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. - W.A.T.T. Α.Ε. – ENVIROPLAN- ΑΡΣΗ Α.Ε.» με συνολικό προσφερόμενο τίμημα 49.100.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου προ μηνός η κοινοπραξία είχε ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού. Η κοινοπραξία στη συνέχεια κλήθηκε να υποβάλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά κατακύρωσης τα οποία κατέθεσε στην Επιτροπή Διενέργειας Ανταγωνιστικής Διαπραγμάτευσης (ΕΔΑΔ). Η ΕΔΑΔ αφού έλαβε υπόψη τα από 16-06-2021 ηλεκτρονικά κατατιθέμενα δικαιολογητικά κατακύρωσης καθώς επίσης και το νομικό πλαίσιο που διέπει τον εν λόγω διαγωνισμό, έλεγξε όλα τα δικαιολογητικά κατακύρωσης, τα οποία κρίθηκαν αποδεκτά και πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης. Κατόπιν τούτων, η ΕΔΑΔ εισηγήθηκε και την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού στην «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. -W.A.T.T. Α.Ε. - ENVIROPLAN- ΑΡΣΗ Α.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχε και η εταιρεία ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε., η οποία όμως αποκλείστηκε καθώς κατά τον έλεγχο του φακέλου της αποδείχτηκε ότι δεν πληρούσε κάποιες απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της σύμβασης είναι η μετατροπή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης σε «πράσινο εργοστάσιο», ώστε σταδιακά και εντός της πρώτης φάσης υλοποίησης της παρούσας σύμβασης (περίοδος μεταβατικής λειτουργίας) να μπορεί να δέχεται και επεξεργάζεται 300.000 τόνους/έτος σύμμεικτα-υπολειμματικά σύμμεικτα και προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider