Βακάκης: «Φρένο» στη λειτουργία νέων καταστημάτων και αλλαγή πλάνων λόγω ανατιμήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βακάκης: «Φρένο» στη λειτουργία νέων καταστημάτων και αλλαγή πλάνων λόγω ανατιμήσεων
Ο κ. Βακάκης εκτιμά πως «το 2021, πιθανόν και το 2022, να αποδειχθούν επίσης χαμένες χρονιές», επισημαίνοντας ότι η εταιρεία είναι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Για «βίαιη διαταραχή της τροφοδοτικής αλυσίδας» και σοβαρές παρενέργειες έκανε λόγο ο επικεφαλής της Jumbo Απόστολος Βακάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας το μεσημέρι της Τρίτης αναφερόμενος στην εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών διεθνώς και του μεταφορικού κόστους.

Ο κ. Βακάκης εκτιμά πως «το 2021, πιθανόν και το 2022, να αποδειχθούν επίσης χαμένες χρονιές», επισημαίνοντας ότι η εταιρεία είναι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό όπως επεσήμανε ο Όμιλος προχωρά σε επαναξιολόγηση του πλάνου του, παγώνει το σχέδιο λειτουργίας νέων καταστημάτων που είχαν προγραμματιστεί μέχρι να εξομαλυνθεί η τροφοδοσία των αποθηκών και τροφοδοτεί με τα απολύτως απαραίτητα τα καταστήματα του ομίλου.

«Οι τιμές θα σταθεροποιηθούν κάποια στιγμή, αλλά σε υψηλότερα επίπεδα των σημερινών» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βακάκης ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «ακολουθούμε την πολιτική του Γκάντι. Δεν τρώμε ελπίζοντας ότι θα νικήσουμε το τέρας».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας επεσήμανε ότι «καθημερινά παραλαμβάνουμε εμπορεύματα με διαφορετικό κόστος, προσπαθούμε να διαχειριστούμε την ισορροπία των τιμών».

Ο ίδιος εξήγησε πως το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων από την Ασία έχει 10πλασιαστει ενώ κάλεσε τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες Αρχές διεθνώς να τοποθετηθούν με συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider